ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Lockheed Martin: «Θα παραδώσουμε τα F-35 στην Άγκυρα το Νοέμβριο» – Για το «θεαθήναι» η κόντρα για τους S-400;

Lockheed Martin: «Θα παραδώσουμε τα F-35 στην Άγκυρα το Νοέμβριο» – Για το «θεαθήναι» η κόντρα για τους S-400;

Ο Joe DellaVedova ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του προγράμματος F-35 φέρεται να δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι το πρόγραμμα F-35 για την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του τουρκικού προσωπικού για το stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς συνεχίζεται “μέχρι να ρυθμιστεί διαφορετικά”, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η παράδοση δύο μαχητικών F-35 προχωρά ως έχει και είναι “ζήτημα μηνών”

“Η Τουρκία διαθέτει σήμερα δύο αεροσκάφη F-35A στην αεροπορική βάση Luke της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και δύο ακόμα αεροσκάφη βρίσκονται σε τελική προετοιμασία για να κατευθυνθούν εκεί”, δήλωσε ο DellaVedova.

“Τα πρώτα δύο αεροσκάφη πρόκειται να φτάσουν στην Τουρκία τον Νοέμβριο.”

Όμως πηγές που έχουν άμεση σχέση με το ζήτημα είπαν πως η παράδοση του τελευταίου ζεύγους μαχητικών θα γίνει εντός εβδομάδων!

Ο DellaVedova απέφυγε να δώσει ημερομηνία λόγω των τελικών ετοιμασιών, τεχνικών ζητημάτων, καιρικών συνθηκών και του σχεδίου πτήσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα αποστείλουν τα αεροσκάφη της νέας παραγγελίας στην Τουρκία μετά από ένα ή δύο έτη εκπαίδευσης πτήσεων που θα ολοκληρωθούν υπό αμερικανική επίβλεψη.

Η Τουρκία παρέλαβε κατόπιν τελετής τα πρώτα 2 F-35 τον Ιούνιο. Τα μαχητικά στάλθηκαν στην αεροπορική βάση Luke στην Arizona όπου και χρησιμοποιούνται για να εκπαιδευτούν οι Τούρκοι πιλότοι στην πτήση και συντήρησή τους

Η Άγκυρα σκοπεύει να αποκτήσει 100 F-35.

Το Πεντάγωνο έχει παραδώσει μια αναφορά στο Κογκρέσσο όπου αναφέρει λεπτομερώς εμπλοκές στην παράδοση στην Τουρκία των μαχητικών τον Νοέμβριο

Η Τουρκία εισήλθε στο πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter (JSF) Program το 2002 και έχει επενδύσει πάνω από $1.25 δισεκατομμύρια ενώς κατασκευάζει και διάφορα μέρη του μαχητικού για όλους τους πελάτες του F-35.

Μετά την αποτυχία της Άγκυρας να αποκτήσει τα α/α συστήματα Patriot από τις ΗΠΑ το 2017 αποφάσισε να αγοράσει από την Ρωσία το S-400 το οποίο έχει δημιουργήσει ανησυχία στους Αμερικανούς.

Το σύστημα S-400 μπορεί να ανακαλύψει κρίσιμες πληροφορίες πάνω στα F-35 όπως το βεληνεκές ανίχνευσής τους και μετά να παραδοθούν στην Ρωσία.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να παραδοθούν τα F-35 εάν η Άγκυρα αποδεχθεί τους ρωσικούς S-400

Όμως ο Τούρκος ΥΠΑΜ Hulusi Akar, έχει ξεκαθαρίσει ότι η απόκτηση των S-400s από την Ρωσίας “δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τέλος αυτός που αποφασίζει είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ. Κανείς άλλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.