ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τραγωδία δίχως τέλος στη Σρι Λάνκα: Αυξήθηκε και άλλο ο αριθμός των θυμάτων – Στους 215 οι νεκροί

Τραγωδία δίχως τέλος στη Σρι Λάνκα: Αυξήθηκε και άλλο ο αριθμός των θυμάτων  – Στους 215 οι νεκροί

«Ματωμένο Πάσχα» για τους 1,2 εκατομμύρια Καθολικούς της Σρι Λάνκα, καθώς πολλαπλές – συνολικά οκτώ σε αριθμό – εκρήξεις σε καθολικές εκκλησίες και μεγάλα ξενοδοχεία προκάλεσαν τρόμο στην πρωτεύουσα Κολόμπο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τουλάχιστον 215 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ακόμη 450 άτομα έχουν τραυματιστεί, μετά τις αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Οι τρομοκράτες «χτύπησαν» τρεις καθολικές εκκλησίες, όπως επίσης και τρία μεγάλα ξενοδοχεία, στην πρωτεύουσα Κολόμπο και άλλες πόλεις.

«Έχω δώσει οδηγίες προκειμένου να ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα εναντίον των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή τη συνομωσία» ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου, Μαϊθριπάλα Σιρισένα.

​Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των πολλαπλών επιθέσεων.

Σύμφωνα με το Al Zazeera, οι εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.

​Αστυνομική πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο AP, διευκρίνισε ότι οι αρχές εικάζουν ότι τουλάχιστον δύο από τις εκρήξεις προκλήθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας.

​Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει έκτακτα μέτρα, ενώ πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί υπό κράτηση συνολικά 13 άτομα.


https://twitter.com/devarajdevaraj/status/1119858971383226370


https://twitter.com/consmover/status/1120003284813668353



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.