Στροφή από ΝΑΤΟ για S-400: Ο γ.γ. της Συμμαχίας αθωώνει την Άγκυρα – «Δικαίωμά της να αγοράζει όπλα από όπου θέλει»

Στροφή από ΝΑΤΟ για S-400: Ο γ.γ. της Συμμαχίας αθωώνει την Άγκυρα – «Δικαίωμά της να αγοράζει όπλα από όπου θέλει»

Ξαφνική στροφή από το ΝΑΤΟ για το θέ4μα των S-400 . O γ.γ. της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ προχώρησε σε μια δήλωση «αθώωσης» της Τουρκίας που έχσει δημιουργήσει εντύπωση αναφορικά με την υπόθεση των S-400.

Πιο συγκεκριμένα ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε “πως είναι απόλυτα εθνικό δικαίωμα της Τουρκίας, να αγοράζει όλα από όπου θέλει”

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ σημείωσε επίσης πως η Τουρκία είναι από τις χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα στη Συμμαχία. «Η Τουρκία είναι αλληλέγγυα με τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό ΜΜΕ είπε αναφορικά με την υπόθεση των S-400:

«Πρόκειται για ένα δύσκολο ζήτημα. Είναι αναγκαίο να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για το θέμα αυτό.

Θεωρούμε ότι η συζήτηση για την προμήθεια των συστημάτ5ων Patriot είναι καλοδεχούμενη, όπως και με τις συζητήσεις της Τουρκίας με την Ιταλία και την Γαλλία για την προμήθεια ενός συστήματος μεγάλης εμβέλειας.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί έτσι οι χώρες του ΝΑΤΟ μπορούν να δουλεύουν από κοινού.

Παρ΄όλα αυτά η απόκτηση στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία είναι στην ουσία της εθνική της υπόθεση.

Όπως όμως δήλωσα η διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων είναι βασικό ζήτημα για τη Συμμαχία. ‘

Πάντως δεν πρέπει να λησμονούμε την ανάπτυξη συστημάτων από την Ισπανία και την Ιταλία στα νότια σύνορα της Τουρκίας προκειμένου να την προστατέψουν από βαλλιστικές απειλές».

https://twitter.com/eha_news/status/1125077913907417094

https://twitter.com/yenisafak/status/1125067378239340550


Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει προτείνει τη δημιουργία μιας επιτροπής εργασίας με την Ουάσινγκτον η οποία θα αποτιμήσει την επίδραση των S-400 και η Ουάσιγκτον δεν έχει απαντήσει ακόμη ούτε αρνητικά ούτε θετικά.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7, Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.είπε πως οι ανησυχίες των ΗΠΑ για την αγορά των S-400 δεν είναι λογικές και πως η σχεδιαζόμενη για τον Ιούλιο παράδοση των S-400 παραμένει ως έχει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν η Τουρκία υπογράφει μια συμφωνία, η Τουρκία τηρεί την υπόσχεσή της. Υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία και έγιναν ορισμένες πληρωμές. Δεν νομίζω πως τα επιχειρήματα και οι ανησυχίες είναι πολύ βάσιμα», είπε ο Οκτάι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.