ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Κρίση: ΗΠΑ & Βρετανία ετοιμάζονται να κτυπήσουν θέσεις του Ιράν – Σ.Αραβία: «Να βομβαρδιστεί σκληρά η Τεχεράνη»

Κρίση: ΗΠΑ & Βρετανία ετοιμάζονται να κτυπήσουν θέσεις του Ιράν – Σ.Αραβία: «Να βομβαρδιστεί σκληρά η Τεχεράνη»

Σοκ στη Μέση Ανατολή καθώς ΗΠΑ και Βρετανία ετοιμάζονται να κτυπήσουν ιρανικές θέσεις και φιλοσιιτικές δυνάμεις σε Λίβανο-Συρία-Ιράκ και Υεμένη χωρίς όμως να πληγεί η Τεχεράνη σε πρώτη τουλάχιστον φάση.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο, παρέδωσε ένα USB με στοιχεία και σχέδια σε αξιωματούχους του Ιράκ και ζήτησε να μιλήσουν με το Ιράν για να υπάρξει άμεσα επικοινωνία με τον Ν.Τραμπ.

Γι αυτό και ο πρόεδρος των ΗΠΑ χτες και προχτές σε τουίτ αλλά και δηλώσεις του καλούσε άμεσα την Τεχεράνη για συνομιλίες.

Πριν λίγο και το Κατάρ ενεπλάκη σε μα προσπάθεια να αποτραπούν τα χειρότερα καθώς ο ΥΠΕΞ του Ιράν απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ λέγοντας πως “δεν υπάρχει χώρος για συζητήσεις με τις ΗΠΑ”

Το Ριάντ πριν λίγο επιδείνωσε το περιβάλλον ασφαλείας στην περιοχή καθώς κατηγόρησε επίσημα το Ιράν για τις πρόσφατες επιθέσεις σε τάνκερ και πετρελαιοπηγές μέσω του Υπουργού Άμυνας και του πρίγκηπα της χώρας και ζήτησε “χειρουργικούς” βομβαρδισμούς κατά της Τεχεράνης!

Ταυτόχρονα και η εφημερίδα που ανήκει στον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας, Mοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, τονίζει πως “οι αεροπορικές επιδρομές στην Συρία για χρήση χημικών όπλων δημιούργησαν ένα προηγούμενο.


Πλέον οι αμερικανικές κυρώσεις δεν στέλνουν το “σωστό μήνυμα” στο Ιράν το οποίο πρέπει να “κτυπηθεί σκληρά”.

Επιπλέον, βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν πως το Λονδίνο ετοιμάζει σχέδια γενικευμένης σύρραξης στην Μέση Ανατολή και προετοιμάζει την αποχώρηση των διπλωματών του από Ιράκ-Σαουδική Αραβία-Κουβέιτ-Κατάρ.

Παράλληλα μετά από απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας ο δείκτης συναγερμού και ετοιμότητας των βρετανικών ΕΔ ανέβηκε στο επίπεδο 1 ακολουθώντας την χτεσινή κίνηση των ΗΠΑ.

Βρετανική στρατιωτική πηγή ανέφερε πως “υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το Ιράν ή φιλο-σιιτικές δυνάμεις του να επιτεθούν εναντίον μας στην περιοχή”.

Ομως τα δυσάρεστα νέα για την περιοχή δεν σταματούν εδώ.

Αμερικανικά και ισραηλινά ΜΜΕ αποδέσμευσαν φωτογραφίες που δείχνουν τους Ιρανούς Φρουρούς να αναπτύσσουν βαλλιστικούς πυραύλους πάνω σε πλοιάρια στον Περσικό Κόλπο.

“Αυτός ήταν και ο λόγος που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν εσπευσμένα δυνάμεις και Β-52 στην περιοχή.

Πρόκειται για πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς”.

Αυτό ανέφεραν 3 Αμερικανοί αξιωματούχοι οι οποίοι τόνιζαν πως “ζητήθηκε από το Ισραήλ να μείνει έξω από όλο αυτό και την κατάσταση να την χειριστεί αποκλειστικά η Ουάσινγκτον”.

Με αυτή την δήλωση συμφώνησε και ο Μ.Νετανιάχου ο οποίος κατά την διάρκεια του συμβουλίου ασφαλείας-σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ-, δήλωσε πως “το Ισραήλ θα κάνει ότι χρειαστεί για να μην εμπλακεί τουλάχιστον άμεσα σε αυτή την κατάσταση”.

Επιπλέον το State Department έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το Ιράν να έχει δημιουργήσει στρατιωτική βάση στο Λίβανο πολύ κοντά στην αεροπορική βάση Rayak κοντά στα σύνορα με Συρία.


Το βίντεο που δημοσιεύθηκε μάλιστα στην αραβική γλώσσα αναφέρει πως οι Ιρανοί Φρουροί έχουν βάση τεθωρακισμένων και εκπαίδευσης στο Beit Moubarak, στην ανατολική πλευρά του Λιβάνου κοντά με την περιοχή Zabadani της Συρίας.

“Το εντοπίσαμε πριν λίγο καιρό. Το Ιράν ενισχύει τις δυνάμεις του εκεί και εκπαιδεύει δυνάμεις της Χεζμπολάχ στη χρήση τεθωρακισμένων” τονίζει Αμερικανός αναλυτής.








Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.