ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά μπήκαν στον Περσικό Κόλπο

Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά μπήκαν στον Περσικό Κόλπο

Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά εισήλθαν στον Περσικό Κόλπο, διασχίζοντας τα Στενά του Ορμούζ, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης και αυξανόμενης αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή.

Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων, εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ, εισήλθαν στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με δυο αμερικανικούς αξιωματούχους άμυνας, όπως μεταδίδει το Naval Institute News.

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι τα δύο πλοία, το USS McFaul (DDG-74) και το USS Gonzalez (DDG-66), διέσχισαν τα Στενά του Ορμούζ, σήμερα.

Πρόσθεσαν ότι τα πολεμικά πλοία διέσχισαν τα Στενά δίχως να ενοχληθούν από το Ναυτικό του ιρανικού Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς.

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο με κατεύθυνση τον Περσικό Κόλπο περνάει μόλις 2.000χλμ. από το Ιράν.

Τα πλοία βρίσκονται επί του παρόντος κοντά σε άλλα αμερικανικά πλεούμενα που αναπτύσσονται για να αντιμετωπίσουν αυτό που η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει ως «ιρανική ετοιμότητα να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων».

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ναυτικό Ινστιτούτο (USNI), η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln λειτουργούσε στα ανοιχτά του Ομάν, ενώ το USS Kearsarge (LHD-3) βρισκόταν στα ανοιχτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κοντά στην είσοδο του Περσικού Κόλπου.

Η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης κλιμακώθηκε πρόσφατα, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική τους παρουσία στον Περσικό Κόλπο με το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln και μια επιχειρησιακή ομάδα βομβαρδιστών, προκειμένου να στείλουν «ένα σαφές και αδιαμφισβήτητο μήνυμα» στο Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουάσιγκτον ενέκρινε επίσης την επιπλέον ανάπτυξη πυραυλικού αμυντικού συστήματος Patriot και ενός αμφίβιου πολεμικού πλοίου Arlington στην περιοχή. Το Ιράν καταδίκασε τις αμερικανικές κινήσεις ως «ψυχολογικό πόλεμο» και εξέφρασε επανειλημμένως την ετοιμότητά του να αντιδράσει σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.