ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Γερμανία: Ανησυχούν για τη συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Αυστρίας

Γερμανία: Ανησυχούν για τη συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Αυστρίας

Την δυσπιστία τους για την συνεργασία με την Αυστρία εκφράζουν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, κυρίως σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο διαρροής πληροφοριών προς την Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) Τόμας Χάλντενβανγκ τόνισε την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag), ότι διακρίνει σημαντικό κίνδυνο στην συνεργασία με τις αντίστοιχες αυστριακές υπηρεσίες.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, δεν είναι σαφές εάν η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την υπόθεση των αποκαλύψεων του περιοδικού Der Spiegel και της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung για τον παραιτηθέντα πλέον αντικαγκελάριο της Αυστρίας, Χάιντς – Κρίστιαν Στράχε.

Η Welt αναφέρει ότι ο ο κ. Χάλντενβανγκ έχει το τελευταίο διάστημα εκφράσει κατ’ επανάληψη την δυσπιστία του απευθείας στους αυστριακούς συναδέλφους του.

Η ανησυχία του έχει να κάνει κυρίως με το ενδεχόμενο μυστικές πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από τις γερμανικές υπηρεσίες να μεταφέρονται από τους Αυστριακούς στις ρωσικές αρχές.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται από το Βερολίνο σε ένα απόκομμα της βάσης δεδομένων “Δίκτυο Ποσειδών”, η οποία περιέχει απόρρητα δεδομένα που είχαν ανταλλαχθεί μεταξύ της Αυστρίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αυτό είχε ως συνέπεια, η Αυστρία να δυσφημιστεί ιδιαίτερα μεταξύ των εταίρων της και να περιοριστεί σε “ρόλο αουτσάιντερ” στην αντιτρομοκρατική ομάδα του “Κλαμπ της Βέρνης” (CTG), της ανεπίσημης συνεργασίας των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με άλλα λόγια, η Αυστρία δεν ανήκει πλέον στην επίσημη λίστα των μελών της Ομάδας, μεταξύ των οποίων πραγματοποιείται η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά η συμμετοχή της εξετάζεται σε κάθε περίπτωση μεμονωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.