ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ισραήλ: Οι τουρκικοί S-400 θα θέσουν σε κίνδυνο τις αεροπορικές επιχειρήσεις μας!

Ισραήλ: Οι τουρκικοί S-400 θα θέσουν σε κίνδυνο τις αεροπορικές επιχειρήσεις μας!

Iραηλινή πηγή τονίζει πως η παράδοση των πυραύλων S-400 στην Τουρκία δημιουργεί «νέα τάξη» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ισραηλινός αναλυτής αναφέρει πως το κρίσιμο ερώτημα είναι που θα αναπτυχθούν οι τουρκικοί S-400.

«Αν αναπτυχθούν στα σύνορα με την Συρία θα θέσουν σε κίνδυνο τις αεροπορικές επιχειρήσεις (του Ισραήλ) κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών στην Συρία».

Ο ίδιος προσθέτει πως τόσο η ισραηλινή όσο και οι αεροπορίες άλλων κρατών που εμπλέκονται κατά του Ιράν και των συμμάχων του θα πρέπει να εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση των S-400.

«Οι S-400 της Τουρκίας θα μπορούν να παρακολουθούν κάθε δραστηριότητα των ισραηλινών μαχητικών πάνω από την Συρία. Αυτό αποτελεί ένα νέο δεδομένο», ανέφερε. «Η Τουρκία φτύνει τις ΗΠΑ κατάμουτρα», πρόσθεσε ισραηλινή πηγή.

Πρώην επικεφαλής της ισραηλινής Αεροπορίας ανέφερε πως οι τουρκικοί S-400 δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο ΝΑΤΟ.

«Πιστεύεται πως οι Ρώσοι θα δεχτούν να μοιραστούν τεχνογνωσία ενός από τα πλέον προηγμένα συστήματά τους με το ΝΑΤΟ; Αυτό δεν γίνεται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Institute for National Security Studies (INSS) υπάρχει μεγάλη ενόχληση σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την ολοένα και στενότερη σχέση Ρωσίας και Τουρκίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στην Συρία το 2015.

Σύμφωνα με κορυφαίους αναλυτές του INSS η τουρκική εμμονή για την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων αποτελεί απόδειξη της πρόθεσης της Τουρκίας να εγκαταλείψει τη Δύση και να στραφεί προς τη Ρωσία ή τουλάχιστον την πρόθεση της Τουρκίας να κινηθεί ανεξάρτητα από τη Δύση.

«Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο πως για τη Ρωσία η πώληση προηγμένων συστημάτων στην Τουρκία αντανακλά την επιτυχία της να εξελιχθεί σε σφήνα μεταξύ Τουρκίας και Δύσης και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην περιοχή», αναφέρουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης οι S-400 θα προκαλέσουν κόντρα της Τουρκίας με τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. Παρά τους φόβους πως επιπλέον πίεση προς την Τουρκία θα την οδηγήσει ακόμα βαθύτερα στην αγκαλιά της Ρωσίας, φαίνεται πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Κογκρέσο θα αντιδράσουν ισχυρά στην τουρκική κίνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.