ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ισραήλ: Πυρκαγιά απειλεί την Βασιλική της Μεταμορφώσεως στο Όρος Θαβώρ

Ισραήλ: Πυρκαγιά απειλεί την Βασιλική της Μεταμορφώσεως στο Όρος Θαβώρ

Πυρκαγιά στο βόρειο Ισραήλ απειλεί την Βασιλική της Μεταμορφώσεως, έναν χριστιανικό ιερό τόπο, από τον οποίο απομακρύνθηκαν οι μοναχοί κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε σε δάσος κοντά στο Όρος Θαβώρ, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Βασιλική, δεν προκλήθηκε από εμπρησμό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Οι πυροσβέστες προσπαθούν από το απόγευμα της Πέμπτης να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά αυτή, η οποία προσεγγίζει την εκκλησία του Όρους Θαβώρ», δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών. “Δεκάδες πυροσβέστες βρίσκονται εκεί”, προσθέτει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρινίζει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η Βασιλική της Μεταμορφώσεως έχει ανεγερθεί στον τόπο, που τελέστηκε το γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση. Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί επισκέπτονται την εκκλησία αυτή κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Κουστωδία των Αγίων Τόπων.

Δώδεκα μοναχοί απομακρύνθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Κουστωδία των Αγίων Τόπων, η οποία διαχειρίζεται την βασιλική, κατηγόρησε τις ισραηλινές αρχές για “αμέλεια”.

Η επέκταση της πυρκαγιάς προς την κορυφή του όρους “είναι άμεση συνέπεια της αμέλειας του κράτους όσον αφορά τις βασικές υποδομές του Όρους Θαβώρ”, αναφέρει η Κουστωδία σε ανακοίνωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Εδώ και χρόνια, οι χριστιανικές εκκλησίες έχουν προειδοποιήσει τις αρχές και έχουν ζητήσει την κανονική τροφοδοσία με νερό της κορυφής του όρους, όπως προβλέπει η νομοθεσία”, προσθέτει η Κουστωδία στην ανακοίνωσή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.