Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση σε φορτηγό του ΝΑΤΟ

Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση σε φορτηγό του ΝΑΤΟ

Ένα άτομο υπέστη τραυματισμούς από σφαίρες όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε φορτηγό μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που μεταφέρει εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στην επαρχία Khyber.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό έλαβε χώρα στο κύριο συνοριακό δρόμο Πακιστάν-Αφγανιστάν κοντά στο checkpost της Takhta Baig. Οι επιτιθέμενοι είχαν στοχεύσει το όχημα από μπροστά και έφυγαν πριν φτάσουν οι αστυνομικοί στην περιοχή.

Ο τραυματίας οδηγός μεταφέρθηκε σε μια κοντινή μονάδα υγείας όπου οι γιατροί είπαν ότι δεν βρισκόταν σε κίνδυνο. Η ταυτότητά του δεν μπορούσε να εξακριβωθεί αμέσως.

«Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή Takhta Baig για να συλλάβει τους επιτιθέμενους», δήλωσε ένας αστυνομικός και πρόσθεσε ότι ήταν πρόωρο να σχολιάσει το κίνητρο πίσω από την επίθεση, λέγοντας ότι η αστυνομία προσπαθεί να αξιολογήσει εάν ο στόχος ήταν οι προμήθειες του ΝΑΤΟ ή το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα προσωπικής αντιπαλότητας.

«Αυτή είναι η κύρια διαδρομή που συνδέει το Πακιστάν και το Αφγανιστάν και το ΝΑΤΟ μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια μέσω αυτού του δρόμου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η αστυνομία θα συλλάβει τους επιτιθέμενους σύντομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πακιστάν αποτελεί την κυρίαρχη διαδρομή εφοδιασμού για την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Τα φορτηγά που ταξιδεύουν στο Πακιστάν για την παροχή δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχουν συχνά δεχθεί επιθέσεις κατά τη διάρκεια της σχεδόν 18ετούς επέμβασης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.