ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιδρομές ρωσικής και συριακής Αεροπορία κατά τουρκικής φάλαγγας εφοδιασμού των ισλαμιστών στην Ιντλίμπ! (βίντεο)

Επιδρομές ρωσικής και συριακής Αεροπορία κατά τουρκικής φάλαγγας εφοδιασμού των ισλαμιστών στην Ιντλίμπ! (βίντεο)

Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τουρκική φάλαγγα οχημάτων, η οποία είχε ακινητοποιηθεί σε αυτοκινητόδρομο στη βορειοδυτική Συρία αφού είχε περάσει νωρίτερα σήμερα μέσα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σκοτώθηκε ένας μαχητής οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Τουρκία και συνόδευε τη φάλαγγα, ενώ άλλοι τραυματίσθηκαν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται από τη Ρωσία και τη Συρία περιμετρικά της τουρκικής φάλαγγας ώστε να την εμποδίσουν να συνεχίσει τον δρόμο της.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν πως η φάλαγγα εισήλθε σήμερα στο έδαφος της Συρίας μεταφέροντας πυρομαχικά για να βοηθήσει τους αντάρτες στην πόλη Χαν Σεϊχούν, οι οποίοι μάχονται εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Τα συριακά MME έκαναν λόγο για μια «κατάφωρα επιθετική ενέργεια» εκ μέρους της Άγκυρας, από την οποία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο.

Αναταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε σήμερα το πρωί μια φάλαγγα περίπου 50 στρατιωτικών οχημάτων, μεταξύ των οποίων τεθωρακισμένα, οχήματα μεταφοράς στρατιωτών και τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης, να κατευθύνονται προς τη Μααρέτ αλ-Νομάτ, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. βόρεια της Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Η φάλαγγα αυτή φθάνει στην περιοχή την επομένη της εισόδου των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ μέσα στην πόλη Χαν Σεϊχούν, για πρώτη φορά από το 2014.

Η πλήρης ανάκτηση της πόλης αυτής από τις κυβερνητικές δυνάμεις θα τους επέτρεπε να περικυκλώσουν το βόρειο τμήμα της γειτονικής επαρχίας Χάμα, που βρίσκεται κι αυτή στα χέρια τζιχαντιστών και μερικών ανταρτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα. Εκεί βρίσκονται επίσης τουρκικά παρατηρητήρια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για μια ρωσική επιδρομή εναντίον μικρού φορτηγού που ανήκε στις ανταρτικές οργανώσεις και προηγούνταν της τουρκικής φάλαγγας για να επιθεωρεί τον δρόμο στις παρυφές της Μααρέτ αλ-Νομάν.

Από τον βομβαρδισμό αυτόν σκοτώθηκε ένας αντάρτης της οργάνωσης Φαϊλάκ αλ-Σαμ που συμμετέχει στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο που υποστηρίζεται από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, η φάλαγγα υποχρεώθηκε να σταματήσει για ένα χρονικό διάστημα, πριν συνεχίσει τον δρόμο της.




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.