ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΟΗΕ για τις εξαγγελίες Νετανιάχου για προσάρτηση της Kοιλάδας του Ιορδάνη: Ολέθριες οι συνέπειες

ΟΗΕ για τις  εξαγγελίες Νετανιάχου για προσάρτηση της Kοιλάδας του Ιορδάνη: Ολέθριες οι συνέπειες

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ κατά της μερικής προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, της νέας προεκλογικής υπόσχεσης του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τα Ηνωμένα Έθνη να μιλούν για μια «καταστροφική προοπτική».

«Μια τέτοια προοπτική θα ήταν καταστροφική για τη δυνατότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, για την περιφερειακή ειρήνη και για την ίδια την ουσία της λύσης των δύο κρατών», Ισραήλ και Παλαιστίνης, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουτζαριτς, μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι θα προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη στην περίπτωση που επανεκλεγεί στις ισραηλινές κοινοβουλευτικές εκλογές της επόμενης εβδομάδας.

«Οποιαδήποτε απόφαση του Ισραήλ να επιβάλει τους νόμους του, τη δικαιοδοσία και την διακυβέρνηση του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη δεν θα είχε καμία διεθνή νομική ουσία», πρόσθεσε ο Ντουτζαριτς.

Ερωτηθείς για την αντίδραση του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι σαφής: Οι μονομερείς ενέργειες δεν βοηθούν την ειρηνευτική διαδικασία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.