ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Οι Αμερικανοί αποχωρούν από την Συρία και συναντούν μονάδες του συριακού Στρατού σε απόσταση… χαιρετισμού!

Βίντεο: Οι Αμερικανοί αποχωρούν από την Συρία και συναντούν μονάδες του συριακού Στρατού σε απόσταση… χαιρετισμού!

Η αποχώρηση των Αμερικανών από την Συρία δημιούργησε οξύμωρες καταστάσεις με αποτέλεσμα να συναντιούνται Αμερικανοί και Σύροι στους δρόμους της Συρίας σε απόσταση… χαιρετισμού!

Έτσι λοιπόν αναρτήθηκε βίντεο που δείχνει τις αμερικανικές δυνάμεις που αποχωρούν από το Κομπανί της Συρίας, να πέφτουν πάνω στον συριακό Στρατό.

Προφανώς η Άγκυρα επιτρέπει τις κινήσεις του συριακού Στρατού προς την Κομπάνι για «πιστοποίηση» της συριακής κυριαρχίας στην πόλη.

Μια κυριαρχία που θα είναι «συμβολική» καθώς η Δαμασκός δεν διαθέτει αρκετούς στρατιώτες για ουσιαστικό έλεγχο της πόλης αλλά η κίνηση αυτή δείχνει πως η Τουρκία σιωπηλά αποδέχεται το ρωσικό σχέδιο για επαναφορά των Κούρδων στον συριακό εθνικό «κορμό».

Από τον άλλοτε ισχυρό συριακό Στρατό έχουν απομείνει λίγα πράγματα σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Ο εξοπλισμός του έχει καταστραφεί σε συντριπτικό ποσοστό, ενώ όλοι οι εκπαιδευμένοι άνδρες του έχουν σχεδόν χαθεί στα 8 χρόνια πολέμου.

Αντίθετα γίνονται στρατολογήσεις άπειρων ανδρών που δεν λαμβάνουν κάποια ουσιαστική εκπαίδευση και αμέσως σπεύδουν στα μέτωπα της Συρίας.

Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει δύναμη χιλίων στρατιωτών από συγκεκριμένες θέσεις και φυλάκια στην περιοχή προκάλεσε την ικανοποίηση της Άγκυρας ενώ δόθηκε η ευκαιρία στην Δαμασκό να επαναφέρει την κυριαρχία της σε εδάφη στα οποία δεν έχει παρουσία τουλάχιστον από το 2015.

Συγκεκριμένα, νέα πλάνα από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT, δείχνουν κεντρικό δρόμο της πόλης Κομπανί στη Συρία, όπου την ώρα που αποχωρούν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, μέσα σε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, «πέφτουν πάνω» σε φορτηγά του συριακού στρατού του Άσαντ.

Στην ουσία, πρόκειται για αλλαγή φρουράς, καθώς οι Αμερικανοί «αφήνουν» έκθετους τους πρώην συμμάχους Κούρδους ενώ το βίντεο αναρωτιέται εάν θα χαιρετηθούν μεταξύ τους.

Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/dersi4m/status/1183700140302983168

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/RT_com/status/1183988373137920001

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.