ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Χάος» στο Χονγκ Κονγκ: Πυρπόλησαν άνδρα που επέκρινε τους διαδηλωτές (βίντεο)

«Χάος» στο Χονγκ Κονγκ: Πυρπόλησαν άνδρα που επέκρινε τους διαδηλωτές (βίντεο)

Σκηνές απίστευτης βίας εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα στο Χονγκ Κονγκ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άτομα να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, και εικόνες φρίκης να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι διαμάχες που έχουν ξεσπάσει στους δρόμους καλύπτονται εκτενώς από τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία καταγράφουν μια έξαρση των αιματηρών επεισοδίων. Εκατοντάδες άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση, με την αστυνομία να σφίγγει τον κλοιό και να μη διστάζει να ασκήσει ωμή βία κατά των διαδηλωτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα βίντεο που μεταδίδεται από το πρωί από πολλά διεθνή ΜΜΕ και δείχνει έναν αστυνομικό να πυροβολεί άοπλο διαδηλωτή από μικρή απόσταση, ενώ ταυτόχρονα κάνει κεφαλοκλείδωμα σε έναν άλλον.

Ακόμη μια εξαιρετικά σκληρή σκηνή φέρεται να σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με το CNN, ένας άνδρας που επέκρινε μια ομάδα διαδηλωτών κατέληξε στην Εντατική με σοβαρά εγκαύματα, όταν ένας από εμπλεκόμενους στη λεκτική διαμάχη τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό και του έβαλε φωτιά.

Το σoκαριστικό βίντεο της επίθεσης κατέγραψε ένας ρεπόρτερ του CNN. Όπως αναφέρει στη λεζάντα του πολύ σκληρού βίντεο ο Will Ripley του αμερικανικού δικτύου, δευτερόλεπτα πριν την επίθεση ο μαυροντυμένος άνδρας φώναζε βρισιές προς τους διαδηλωτές, προτού τους ρωτήσει «δεν είστε όλοι Κινέζοι;». Τότε, ένας άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας τον περιλούζει με εύφλεκτο υγρό και τον πυρπολεί.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο στον ιστότοπό του, η επίθεση σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα (τοπική ώρα) κοντά στον σταθμό μετρό του Ma On Shan. Η αρμόδια Αρχή για τα Νοσοκομεία του Χονγκ Κονγκ είπε στο CNN ότι ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/willripleyCNN/status/1193798883526107136

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.