ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Ιράν επιβεβαιώνει: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δύο πύραυλοι κατέρριψαν το μοιραίο Boeing στην Τεχεράνη

Το Ιράν επιβεβαιώνει: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δύο πύραυλοι κατέρριψαν το μοιραίο Boeing στην Τεχεράνη

Τα προκαταρκτικά ευρήματα της Πολιτικής Υπηρεσίας του Ιράν κατέδειξαν ότι το μοιραίο Boeing κατερρίφθη από δύο πυραύλους Tor-M1. Άγνωστο αν τα «μαύρα κουτιά» θα σταλούν στο εξωτερικό.

Την κατάρριψη του μοιραίου Boeing 737 των Ουκρανικών Αερογραμμών από δύο πυραύλους φέρεται να επιβεβαίωσε η ιρανική κυβέρνηση, λίγες εβδομάδες μετά την αεροπορική τραγωδία.

«Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δύο πύραυλοι Tor-M1 έπληξαν το αεροσκάφος» γνωστοποίησε ιρανικό δημοσίευμα, επικαλούμενο τα προκαταρκτικά ευρήματα της Ιρανικής Πολιτικής Αεροπορίας.

Την Κυριακή, ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας, Χασάν Ρεζαεϊφάρ, ισχυρίστηκε ότι η Τεχεράνη συνεχίζει την ανεξάρτητη αποκωδικοποίηση των «μαύρων κουτιών» και ότι προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί αν θα σταλούν στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Boeing 737 της Ukrainian International Airlines κατέπεσε λίγο έξω από την Τεχεράνη, στις 8 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο 176 ατόμων. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονταν 82 Ιρανοί, 63 Καναδοί, 11 Ουκρανοί, 10 Σουηδοί, τέσσερις Αφγανοί, τρεις Γερμανοί και τρεις Βρετανοί.

Ο ιρανικός στρατός, τρία 24ώρα μετά την αεροπορική τραγωδία, παραδέχθηκε δημοσίως το λάθος του, εξηγώντας ότι θεώρησε πως επρόκειτο για εχθρικό πύραυλο Κρουζ, ο οποίος αποτελούσε αμερικανική «απάντηση» στις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εις βάρος δύο στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο γειτονικό Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η αλήθεια, η ηγεσία του Ιράν έσπευσε να εκφράσει τη λύπη της και να περιγράψει την τραγωδία ως ένα «ασυγχώρητο λάθος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.