Ρ.Τ.Ερντογάν: «Για να υπάρξει ειρήνη στη Λιβύη κάποιος πρέπει να σταματήσει τον Χαφτάρ»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Για να υπάρξει ειρήνη στη Λιβύη κάποιος πρέπει να σταματήσει τον Χαφτάρ»

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε επίσης πως «η λύση για τη Λιβύη είναι ξεκάθαρη: Η εφαρμογή της εκεχειρίας και η λειτουργία της πολιτικής διαδικασίας».

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, ταξιδεύοντας από την Αλγερία στη Γκάμπια.

«Για να υπάρξει ειρήνη στην Λιβύη, ο Χαφτάρ πρέπει να σταματήσει. Ο Χαφτάρ έχει αναλάβει κάποιες πολύ άσχημες πρωτοβουλίες στη Λιβύη και εμείς αναγκαζόμαστε και εμείς ακολοθούμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σύμφωνα με το Anadolu.

Όπως επεσήμανε «η λύση για τη Λιβύη είναι ξεκάθαρη: Η εφαρμογή της εκεχειρίας και η λειτουργία της πολιτικής διαδικασίας».

Ο εμφύλιος τη Λιβύη

Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011 και τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι.

Έκτοτε, η αφρικανική χώρα διοικείται από δύο διαφορετικές και αντιμαχόμενες κυβερνήσεις: Την κυβέρνηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, η οποία εδρεύει στη Βεγγάζη και ελέγχει τα ανατολικά τμήματα της χώρας,

Την – αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ – Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) υπό τον πρόεδρο Σάρατζ, η οποία ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία και κυβέρνηση Σάρατζ υπέγραψαν συμφωνία στα τέλη Νοεμβρίου του 2019 για τα θαλάσσια σύνορα και τη συνεργασία σε στρατιωτικά ζητήματα αλλά και ζητήματα ασφαλείας. Η συμφωνία αυτή έφερε σωρεία αντιδράσεων, ιδιαίτερα από την ελληνική πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.