ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρώτη παρουσίαση της νέας έκδοσης του αντιαεροπορικού συστήματος Buk-M3 Viking

Πρώτη παρουσίαση της νέας έκδοσης του αντιαεροπορικού συστήματος Buk-M3 Viking

Την πρώτη παρουσίαση της τελευταίας έκδοσης του συστήματος αντιαεροπορικού πολέμου μεσαίου βεληνεκούς Buk-M3 Viking (ADMS), σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Ρωσία κατά την παρέλαση της Νίκης την 9η Μαιού.

Η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος προσφέρει δυνατότητα λειτουργίας σε συνθήκες ραδιο-ηλεκτρονικών αντιμέτρων, αναβαθμισμένη εμβέλεια της τάξης των 65 χιλιομέτρων, αύξηση της δυνατότητας ready-for-launch πυραύλων μιας θέσης μάχης αποτελούμενης από δύο μονάδες εκτόξευσης από 8 σε 18, αύξηση του αριθμού ταυτόχρονα εμπλεκόμενων στόχων κατά 1.5 φορές και την δυνατότητα ενσωμάτωσης των πυραύλων του συστήματος Antei-2500 ADMS με δυνατότητα εμπλοκής έως τα 130 χιλιόμετρα.

Σημαντικό πλεονέκτημα του συστήματος Viking είναι ότι μπορεί να ενσωματωθεί με μη Ρωσικά συστήματα. Το σύστημα Viking στοχεύει στην δυνατότητα αυτόνομης χρήσης μονάδων εκτόξευσης, με μεγαλύτερες δυνατότητες κάλυψης χώρου.

Στις δυνατότητες του περιλαμβάνεται η αναχαίτιση πυραύλων κρουζ, στρατηγικών και τακτικών αεροπλάνων, τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, αεροσκαφών στέλθ, ελικοπτέρων όπως και χερσαίους και στόχους επιφανείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Viking μπορεί ταυτόχρονα να βάλει κατά 36 αεροπορικών στόχων, 40 τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, 25 πυραύλων κρουζ, έως 20 στόχων επιφανείας ή χερσαίων και 15 ελικοπτέρων, σε αζιμούθια 120 μοιρών και ανύψωση 85 μοιρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.