ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Υεμένη: «Η Σαουδική Αραβία παραβιάζει την συμφωνίας εκεχειρίας» κατηγορούν οι αντάρτες Χούθι

Υεμένη: «Η Σαουδική Αραβία παραβιάζει την συμφωνίας εκεχειρίας» κατηγορούν οι αντάρτες Χούθι

Για παραβίαση της εκεχειρείας κατηγορούν την συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζουν πως οι συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκτελούν αεροπορικές επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στις 8 Απριλίου η συμμαχία είχε ανακοινώσει πως θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη για μια περίοδο 14ων ημερών, ανταποκρινόμενη σε έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για παγκόσμια κατάπαυση του πυρός, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, από τότε, οι δύο πλευρές επανειλημμένως προχωρούν σε καταγγελίες για παραβίαση της εκεχειρίας. Από την πλευρά της, η συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για ακόμα ένα μήνα, εν μέσω της πανδημίας.

«Εχθρικά αεροσκάφη έχουν προχωρήσει σε 35 αεροπορικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και των επαρχιών Σαάμπα και Μαρίμπ» δήλωσε εκπρόσωπος των Χούθι στο δίκτυο Al Masirah.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Υεμένη έχει βυθιστεί στο χάος από το 2015, όταν η κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ και την συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία ενεπλάκη σε ένοπλη αντιπαράθεση με τους αντάρτες Χούθι. Οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στα τέλη του 2018 αλλά δυστυχώς η συμφωνία κατέρρευσε αμέσως μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.