ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κίνα: «Προετοιμαζόμαστε για την περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με τις ΗΠΑ»

Κίνα: «Προετοιμαζόμαστε για την περίπτωση  ένοπλης σύγκρουσης με τις ΗΠΑ»

Σε επικίνδυνα μονοπάτια οδηγούνται οι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας εξαιτίας της πανδημίας του κρωνοϊού.

Θα γίνει ο θανατηφόρος ιός αιτία για εμπλακούν σε πόλεμο ΗΠΑ και Κίνα κάτι που μπορεί να οδηγήσει στον Γ΄ΠΠ:

Εσωτερικό έγγραφο της κινεζικής κυβέρνησης προειδοποιεί ότι το Πεκίνο αντιμετωπίζει ένα κύμα αντιπάθειας και εχθρότητας από την δυτική κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ κάνοντας λόγο ακόμη και ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, εάν η υφιστάμενη κακή κατάσταση επιδεινωθεί και άλλο.

Το έγγραφο το οποίο παρουσιάστηκε στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ από το υπουργείο κρατικής ασφάλειας συμπεραίνει ότι παγκόσμια η Κίνα αντιμετωπίζει ένα αίσθημα εχθρότητας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού τέτοιο που είχε να φανεί από το 1989 και την εξέγερση της πλατείας Τιενανμέν που οδήγησε στην αιματηρή καταστολή της.

Αποτέλεσμα αυτού, αναφέρεται στο έγγραφο, η Κίνα πρέπει να προετοιμάζεται για το χειρότερο δυνατό σενάριο, αυτό δηλαδή μιας ένοπλης αναμέτρησης με τις ΗΠΑ.

Το έγγραφο συντάχθηκε από το Ινστιτούτο των διεθνών σχέσεων (CICIR), μια δεξαμενή σκέψης η οποία σχετίζεται με το υπουργείο κρατικής ασφάλειας, το οποίο είναι το κορυφαίο όργανο συλλογής πληροφοριών της Κίνας.

«Δεν έχω καμία τέτοια σχετική πληροφόρηση» ανέφερε λακωνικά ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, όταν ρωτήθηκε από το Reuters, εάν έχει γνώση του εγγράφου αυτού.

Το CICIR είναι ένα όργανο μια δεξαμενή σκέψης, η οποία από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 έχει μεγάλη επιρροή στο κινεζικό καθεστώς και συμβουλεύει για θέματα που άπτονται των διεθνών σχέσεων και θεμάτων ασφαλείας.


Μάλιστα η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, κορυφώνεται συνεχώς καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι ΗΠΑ μετέφεραν τέσσερα βομβαρδιστικά B-52 Lancer στη ναυτική βάση Γκουάμ, την πιο κοντινή που διαθέτουν στον Ειρηνικό Ωκεανό από την Κίνα.

Μαζί με τα τέσσερα βομβαρδιστικά, τα οποία διαθέτουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, στη νήσο Γκουάμ μεταφέρθηκαν και 200 αλεξιπτωτιστές από τη βάση της αμερικανικής Αεροπορίας Andersen, στο Τέξας.

Η διοίκηση του Ειρηνικού (PACAF) χαρακτήρισε την ανάπτυξη των αεροπλάνων και της μονάδας αλεξιπτωτιστών ως «προσωρινή», δεν εξήγησε, ωστόσο, τους λόγους και τους σκοπούς της.

Μόλις εχθές ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, δήλωσε για πολλοστή φορά ότι υπάρχουν τεράστιες αποδείξεις για την προέλευση του κορωνοϊού από το κινεζικό εργαστήριο της Ουχάν.

Στο ίδιο μήκος κύματος τις προηγούμενες ημέρες και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιτίθεται σε κάθε του δημόσια τοποθέτηση εναντίον της κινεζικής ηγεσίας, μιλώντας για «κινέζικό ιό» και “Kung Flu”.

Την περασμένη εβδομάδα, το Πεκίνο ανέφερε ότι εκδίωξε το πλοίο USS Barry, έναν καταστροφέα κατευθυνόμενων πυραύλων των ΗΠΑ, από τα ύδατα της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας.

Από την πλευρά της η Κίνα, προετοιμάζεται με φρενήρεις ρυθμούς.

Όπως έγινε γνωστό το κινεζικό Ναυτικό τοποθετεί στα πλοία του τον υπερηχητικό πύραυλο των 4 mach YJ-12.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται το κινεζικό Ναυτικό εγκαθιστά στα σκάφη του όπως το αντιτορπιλικό Shenzhen εκτοξευτές (16 συνολικά) του βλήματος YJ-12.

Ο πύραυλος με έχει εμβέλεια από 250 έως 400 χλμ. και ταχύτητα από 2 έως και 4 mach ανάλογα με το ύψος εκτόξευσης.

Πρόκειται για μια απειλή που στοχεύει ευθέως τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα κυρίως και δύσκολα ανασχέσιμη εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητάς της.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.