Εξέγερση σε ΗΠΑ: «Θάλασσα» τα έχουν κάνει οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες σε Μινεσότα και Νέα Υόρκη

Εξέγερση σε ΗΠΑ: «Θάλασσα» τα έχουν κάνει οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες σε Μινεσότα και Νέα Υόρκη

Επιδεινώνεται σε βάρος των Δημοκρατικών το πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ, καθώς μετά την Πολιτεία της Μινεσσότα όπου ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας τα έχει κάνει θάλασσα, επιτρέποντας τις μαζικές λεηλασίας και καταστροφές και στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος της πόλης Bill de Blasio βρέθηκε απολογούμενος όταν ένα περιπολικό της αστυνομίας το οδόφραγμα και έπεσε με δύναμη πάνω στο πλήθος.

Στο βίντεο ακούγονται ουρλιαχτά ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο δημοκρατικός Bill de Blasioτο υποστήριξε ότι «Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση, αλλά οι αστυνιμικοί ενδέχεται να μην είχαν άλλη επιλογή από το να πέσουν επάνω στο πλήθος».

Γενικά η εξέγερση που προκλήθηκε από τον θάνατο κατόπιν υπερβολικής αστυνομικής βίας ενός έγχρωμου στην Μινεάπολη, άλλαξε την ατζέντα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ και αποκάλυψε τις αδυναμίες των Δημοκρατικών κυβερνητών να διαχειριστούν καταστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ στην πόλη La Mesa της Καλιφόρνια, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίρια όπου στεγάζονται τράπεζες. Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές του Jacksonville στη Φλόριντα, ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο λαιμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο ίδιος είπε οτι κι άλλοι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από διαδηλωτές με πέτρες και τούβλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.