ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Χάος» στις ΗΠΑ: Ταραξίες έβαλαν φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών στο Ρίτσμοντ (βίντεο)

«Χάος» στις ΗΠΑ: Ταραξίες έβαλαν φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών στο Ρίτσμοντ (βίντεο)

Το απόλυτο χάος επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις αμερικανικές πόλεις, καθώς χιλιάδες άνθρωποι, σε δεκάδες πόλεις έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Oι ταραχές φαίνεται πλέον πως είναι υποκινούμενες καθώς οι λεηλασίες, οι βανδαλισμοί και οι επιθέσεις κατά πολιτών σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με διαμαρτυρία για την σκληρή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Φαίνεται πως υποκινείται μια γενική εξέγερση από ψηφοφόρους των Δημοκρατικών για να δημιουργηθεί μια εικόνα χάους με τελικό αποδέκτη το Ν.Τραμπ.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ θυμίζει πολύ την σειρά ταινιών «The Purge», όπου ένα δυστοπικό σενάριο προέβλεπε στο άμεσο μέλλον μια ημέρα τον χρόνο να μπορούν οι πολίτες να διαπράττουν εγκλήματα και βανδαλισμούς προς εκτόνωση των καταπιεσμένων συναισθημάτων τους!

Το Ρίτσμοντ μοιάζει να βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, με δεκάδες εστίες συγκρούσεων και τους φάρους των αστυνομικών οχημάτων να βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης. Η κατάσταση ξέφυγε τελείως, όταν ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών, με συνέπεια να κινδυνεύσει η ζωή ενός παιδιού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο κτίριο και στη συνέχεια δεν άφηναν τα πυροσβεστικά οχήματα να προσεγγίσουν το σημείο.

Το περιστατικό ήταν ανάμεσα σε δεκάδες άλλα που καταγράφηκαν το βράδυ του Σαββάτου.

Ο αστυνομικός διευθυντής έκανε λόγο για προβοκάτσια, λέγοντας ότι τα σοβαρότατα επεισόδια στην πόλη του δεν οργανώθηκαν από ντόπιους, αλλά από άτομα που ταξίδεψαν από άλλες πολιτείες, πολλές χιλιάδες μίλια απόσταση.

https://twitter.com/AustinDMarshall/status/1266577268102631424

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.