ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα από Αίγυπτο: Αγοράζει και 24 Eurofighter Typhoon από την Ιταλία!

Τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα από Αίγυπτο: Αγοράζει και 24 Eurofighter Typhoon από την Ιταλία!

Η ιταλική εφημερίδα «La Republica» δημοσίευσε ότι η κυβέρνηση στη Ρώμη ετοιμάζεται να εγκρίνει τη μεγαλύτερη στρατιωτική συμφωνία με την Αίγυπτο που περιλαμβάνει φρεγάτες και εκτοξευτές πυραύλων, εκτός από μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η τεράστια συμφωνία περιλαμβάνει δύο φρεγάτες «Frame Bergamini», που ήταν ενταγμένες στο ιταλικό Nαυτικό, καθώς και τέσσερις άλλες φρεγάτες που θα κατασκευαστούν ειδικά για την Αίγυπτο.

Η εφημερίδα επισήμανε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει 20 εκτοξευτές πυραύλων, 24 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, 24 ελαφρά μαχητικά αεροσκάφη M-346, προηγμένη εκπαίδευση, δορυφόρο αναγνώρισης και απεικόνισης ραντάρ.

Η εφημερίδα, παραθέτοντας πηγή προσκείμενη στον Ιταλό πρωθυπουργό, σημειώνει ότι παρά τις πολλές δυσκολίες και εμπόδια, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της δολοφονίας του Ιταλού φοιτητή στην Αίγυπτο, αυτή η συμφωνία θεωρείται έργο του αιώνα, καθώς δεν αντιπροσωπεύει μόνο εμπορική και βιομηχανική αξία για την Ιταλία, αλλά εμπίπτει επίσης στην επιθυμία της Ρώμης να διατηρήσει σταθερές σχέσεις με το Κάιρο, καθώς και να διατηρήσει πολιτικό διάλογο σχετικά με πολλά ανοιχτά θέματα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ιταλικής ναυπηγικής βιομηχανίας, Τζουσέπε Μπόνο, αναγνώρισε την ύπαρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ιταλίας για δύο πολεμικά πλοία «FRΕMΜ» αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.