Με τιμές ο Σάρατζ στην Ιταλία – Τουρκικά ΜΜΕ: «Ομολογία Ελλάδας για Χάφταρ -Μετρημένες οι μέρες του»

Με τιμές ο Σάρατζ στην Ιταλία – Τουρκικά ΜΜΕ: «Ομολογία Ελλάδας για Χάφταρ -Μετρημένες οι μέρες του»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι, με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ δείχνοντας έτσι για ακόμα μια φορά ότι ο εκλεκτός του Ερντογάν στην Λιβύη απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης «κατά την διάρκεια της συνάντησης εκφράσθηκε και πάλι η βεβαιότητα ότι η λύση δεν μπορεί να βρεθεί σε στρατιωτικό επίπεδο, αλλά μόνον με μια κοινή προσπάθεια, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην πολιτική διαδικασία που στοχεύει στην σταθεροποίηση της χώρας».

Την ίδια στιγμή φιλο-GNA ηλεκτρονική σελίδα καθώς και σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο βάζουν στο στόχαστρο τις δηλώσεις του συμβούλου του Κυρ.Μητσοτάκη Θ.Ντόκου και πανηγυρίζουν για τις δηλώσεις αναγνώρισης της λάθος πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης.

“Το παραδέχονται πλέον οι Έλληνες. Εχει αλλάξει το μομέντουμ της σύγκρουσης. ”Ο Χάφταρ στον οποίον είχαμε κι εμείς επενδύσει κατά κάποιον τρόπο, είχε το πάνω χέρι αλλά τώρα φαίνεται ότι χάνει στο πεδίο των μαχών και ίσως οι πολιτικές του ημέρες να είναι μετρημένες”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφιέρωμα έκαναν και τα τουρκικά ΜΜΕ στις δηλώσεις του Έλληνα Α/ΣΕΑ όπως η AKSAM : ”Παίξαμε με τον Χαφτάρ και χάσαμε”, η ΗURRIYET: ”Ομολογία της Ελλάδας για τον Χάφταρ-Μετρημένες οι μέρες του” και το CNN TURK: ”Δήλωση της Ελλάδας για τη Λιβύη. Ο Χάφταρ που υποστηρίζουμε χάνει τον πόλεμο”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.