Ιράν: Δεκάδες εκρήξεις στα περίχωρα της Τεχεράνης και σε άλλες δύο πόλεις (βιντεο)

Ιράν: Δεκάδες εκρήξεις στα περίχωρα της Τεχεράνης και σε άλλες δύο πόλεις (βιντεο)

Για τρίτη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες το Ιράν «τραντάζεται» από εκρήξεις.

Δεκάδες εκρήξεις στα περίχωρα της πρωτεύουσας Τεχεράνης και σε άλλες δύο πόλεις του Ιράν αναφέρθηκαν την Παρασκευή δύο εβδομάδες μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της χώρας.

Το αραβικό κανάλι Al Arabiya μετέδωσε ότι οι εκρήξεις ενδέχεται να προήλθαν από εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης. Η κυβέρνηση του Ιράν, ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε κάτι που άλλωστε έκανε και στα προηγούμενα κτυπήματα.

«Υπάρχουν δύο υπόγειες εγκαταστάσεις και μια τοποθεσία που συνδέεται με έρευνες για χημικά όπλα όπως και μια άγνωστη στρατιωτική παρασκευαστική μονάδα» είπε ο Fabian Hinz, ειδικός σε ιρανικά στρατιωτικά θέματα στο James Martin Center.

Ήταν η τρίτη μεγάλη έκρηξη που έλαβε χώρα στο Ιράν μέσα σε τρεις διαδοχικές εβδομάδες. Οι πρώτες δύο εκρήξεις συνέβησαν σε στρατιωτικές και πυρηνικές βάσεις κλειδιά, στο Khojir, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη στρατιωτική εγκατάσταση της χώρας και στην πυρηνική βάση του Natanz στο κτίριο στο οποίο πραγματοποιείται η φυγοκέντριση..

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στα περίχωρα της ιρανικής πρωτεύουσας και στις πόλεις Garmdareh και Quds.

Το βίντεο αναρτήθηκε από κάτοικο της περιοχής:

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRIB ανέφερε μια έκρηξη στη δυτική Τεχεράνη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τοπική ώρα. Περισσότερες εκρήξεις αναφέρθηκαν στο Garmdareh και το Quds, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Το Al-Arabiya ανέφερε ότι μία έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε πυραυλικές αποθήκες των Φρουρών της Επανάστασης, νοτιοδυτικά της Τεχεράνης.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη έκρηξη που έγινε πριν 14 ημέρες οι αμερικανικοί Νew York Times θεωρούν ως υπεύθυνο το Ισραήλ και ότι επρόκειτο για μια πολύ αποτελεσματική επίθεση δολιοφθοράς την οποία πραγματοποίησε μέσα στο ιρανικό έδαφος κατά ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Τότε η εφημερίδα ανέφερε ότι το Ισραήλ, χρησιμοποιώντας μια «ισχυρή βόμβα», ήταν υπεύθυνο για την έκρηξη στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Νατάνζ, στο Ιράν, με βάση αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών στη Μέση Ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.