ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Τούρκοι απειλούν τον Άσσαντ: Πιθανή νέα επιχείρηση κατά του συριακού Στρατού

Οι Τούρκοι απειλούν τον Άσσαντ: Πιθανή νέα επιχείρηση κατά του συριακού Στρατού

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπολύουν ισχυρότατες επιθέσεις με δυνάμεις πυροβολικού σε θέσεις εξτρεμιστών μουσουλμάνων μισθοφόρων της Άγκυρας στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με επιτόπιες αναφορές από το πεδίο της μάχης, ο αραβικός Στρατός της Συρίας, μαζί με τα επίλεκτα σώματα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς ξεκίνησαν τη μέρα των επιθέσεων επικεντρώνοντας βαριά πυρά σε στρατηγικό ύψωμα γύρω από την πόλη Κομπάνι, στην περιοχή Jabal Al-Akrad.

Ο υπόλοιπος Συριακός στρατός αναμένεται να ακολουθήσει τις επιθέσεις, όπου από ώρα σε ώρα θα αναλάβει την επίθεση βάλλοντας κατά σημείων στην περιοχή του Κομπανίου, συμπεριλαμβανομένων χαρακωμάτων και θέσεων που ανήκουν σε εξτρεμιστές μουσουλμάνους και ομάδες του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν.

Εν τω μεταξύ, στο νότιο Ιντλίμπ, η 25η Μεραρχία των ειδικών δυνάμεων αποστολής του Συριακού Αραβικού Στρατού, συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή Al-Zawiya, με σκοπό να κάμψει την αποφασιστικότητα του εχθρού. Για να εξυπηρετηθεί αυτός ο σκοπός, οι επιθέσεις στο σημείο λαμβάνουν χώρα με έντονες επιθέσεις του πυροβολικού ενάντια σε θέσεις τζιχαντιστών στις πόλεις Al-Fatirah, and Al-Bara’a.

Επίσης, σύμφωνα με τις πηγές, ο Συριακός Στρατός σκοπεύει να επικεντρώσει τις επιθέσεις του και στην πεδιάδα Al-Ghaab, η οποία βρίσκεται δίπλα στην περιοχή Jabal Al-Zawiya.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν τη Δαμασκό ότι οι επιθέσεις του συριακού Αραβικού Στρατού σημειώνονται και εναντίον τουρκικών δυνάμεων, αφήνοντας υπονοούμενα ότι επίκειται επιχείρηση κατά των δυνάμεων του Άσσαντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.