SEEBRIG: Ανέλαβε επικεφαλής ο ταξίαρχος Α.Ηλιόπουλος (φώτο)

SEEBRIG: Ανέλαβε επικεφαλής ο ταξίαρχος Α.Ηλιόπουλος (φώτο)

Την ανάληψη της διοίκησης της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανέλαβε ο Έλληνας ταξίαρχος, Αριστείδης Ηλιόπουλος.

Η τελετή, για την αλλαγή διοίκησης στη SEEBRIG, έλαβε χώρα στο στρατόπεδο Μπόρο Μένκοφ στο Κουμάνοβο και στο περιθώριό της τιμήθηκε και η 21η επέτειος από την ίδρυση της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο μεταστάθμευσε πρόσφατα το στρατηγείο της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στο στρατόπεδο Σχοινά στον Τύρναβο της Λάρισας.

Όπως ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ, με ανακοίνωσή του, στην τελετή παραβρέθηκαν ο Σκοπιανός Πρόεδρος Δημοκρατίας Στέβο Πενταρόφσκι, ο πρωθυπουργός της χώρας Όλιβερ Σπασόφσκι και η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, ο Αλβανός υφυπουργός Άμυνας και πρόεδρος της SEDM-CC και της PMSC Πέτρο Κότσι και από ελληνικής πλευράς ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια Δημήτριος Γιαννακάκης.

Επιπλέον, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας μελών-κρατών της SEEBRIG, καθώς επίσης πρέσβεις και ΑΚΑΜ λοιπών χωρών. Προηγούμενος επικεφαλής της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης ήταν ο Ρουμάνος ταξίαρχος Τουντόριτσα Πετράτσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.