ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θέλει να μας πάει στη Χάγη η Γερμανία – Το σχέδιο της Α.Μέρκελ που «γκριζάρει» το Αιγαίο (βίντεο)

Θέλει να μας πάει στη Χάγη η Γερμανία – Το σχέδιο της Α.Μέρκελ που «γκριζάρει» το Αιγαίο (βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συζητήσεις που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ως στόχο να στείλουν τη χώρα μας στη Χάγη.

Πριν από λίγη ώρα ο Σαρλ Μισέλ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις και να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Ελλάδα, κάτι που φαίνεται πως συνάδει στις «επιταγές» της Γερμανίας, η οποία ζητάει να υπάρξει αποκλιμάκωση το συντομότερο, διάλογος και έπειτα Χάγη.

Το σχέδιο της Άνγκελα Μέρκελ που στέλνει τη χώρα μας στη Χάγη, χωρίς να υπάρχει τίποτα που να βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, ταιριάζει αρκετά και με τις δηλώσεις του Ερντογάν περί «γιαβάς-γιαβάς».

Συγκεκριμένο το σχέδιο έχει 4 βήματα:

Πρώτον αποκλιμάκωση το συντομότερο, πριν από τη Σύνοδο στις 24 Σεπτεμβρίου. Επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει ο διάλογος με ορισμένο χρονικό πλαίσιο και στη συνέχεια Ελλάδα και Τουρκία να κάνουν ένα συνυποσχετικό και τέλος να οδηγηθούμε για την επίλυση των διαφορών στη Χάγη.

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν αυτό το σχέδιο δεν προλαβαίνει να τεθεί σε λειτουργία έως τις 24 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της κατάστασης. Το Βερολίνο βλέπει ως καλύτερο σενάριο της αποκλιμάκωση της έντασης, ώστε να μην αναγκαστεί η ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία!

Κυρώσεις που κατά πολλούς θα σημαίνουν ρήξη με την Άγκυρα.

Όσα αφορά τους «σκληρούς» και αυτούς που ζητάνε κυρώσεις κατά της Άγκυρας είναι η Αυστρία και ο καγκελάριος του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ενώ αυτή που φοβάται περισσότερο απ’ όλους αυτές τις κυρώσεις είναι η Μάλτα, κάτι που συνάδει και με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια στη χώρα.

Ο Ερντογάν έκανε «παράπονα» στη Μέρκελ για τον Μακρόν

Το παρασκήνιο της επικοινωνίας πριν από λίγες ημέρες μεταξύ του Τούρκου προέδρου και της Καγκελαρίου της Γερμανίας, φαίνεται πως δεν έχει σταματημό.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν, εκτός από το ζήτημα της Α. Μεσογείου που συζήτησε με την Άγκελα Μέρκελ, έκανε παράπονα για την εμπλοκή της Γαλλίας στο ζήτημα της Α. Μεσογείου.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν, φαίνεται να ζήτησε από την Καγκελάριο να αναλάβει προσωπικά να μιλήσει με τον Μακρόν, για να εγκαταλείψει την περιοχή της Α. Μεσογείου.

Φαίνεται να της είπε πως δεν έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται η Γαλλία στα θέματα της περιοχής, και να …«μπλέκεται στα πόδια μας».

Η αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου και η στήριξη της Ελλάδας, είναι ένα τρομακτικό γεγονός για τον Ερντογάν και αυτό φαίνεται καθώς είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο: «Τι δουλειά έχει το Σαρλ ντε Γκωλ να κατέβει στη Μεσόγειο;»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αξιοπερίεργο είναι πως η Μέρκελ, υποσχέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο πως θα επικοινωνήσει με τον Εμανουελ Μακρόν αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια θα τον ξανακαλέσει για να τον… ενημερώσει γισ το πώς εξελίσσονται οι διαδικασίες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.