ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νορβηγία: Ο μακελάρης Α.Μ.Μπρέιβικ ζητάει την αποφυλάκισή του

Νορβηγία: Ο μακελάρης Α.Μ.Μπρέιβικ ζητάει την αποφυλάκισή του

Ο Άντερς Μπέριγνγκ Μπρέιβικ, ο οποίος εκτίει τη μέγιστη ποινή 21 ετών για το μακελειό στο Όσλο εν έτει 2011, κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισής του.

Αποφυλάκιση υπό όρους επιδιώκει ο Νορβηγός μακελάρης, ο οποίος σκότωσε οκτώ ανθρώπους πυροδοτώντας βόμβα στην πρωτεύουσα της χώρας και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε άλλους 69 ανθρώπους σε κοντινό νησί, πολλοί εκ των οποίων ήταν έφηβοι που συμμετείχαν σε μια θερινή κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φρικαλεότητα που έχει γίνει εν καιρώ ειρήνης στη Νορβηγία. Στον ακροδεξιό εξτρεμιστή επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή κάθειρξης στη Νορβηγία, που είναι 21 έτη, η οποία δύναται να παραταθεί επ’ αόριστον. Έχοντας εκτίσει ήδη τα πρώτα δέκα χρόνια της ποινής του θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους τον Ιούλιο του 2021, εφόσον τα δικαστήρια αποφασίσουν ότι συντρέχουν λόγοι για να αφεθεί ελεύθερος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κατ’ απαίτησή του έχω αποστείλει αίτημα αποφυλάκισης. Είναι ένα δικαίωμα που έχουν όλοι οι φυλακισμένοι και θέλει να το χρησιμοποιήσει», δήλωσε ο δικηγόρος του, Έινσταϊν Στόρβικ. «Ποτέ δεν θα αφεθεί ελεύθερος. Ποτέ!», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter δήμαρχος του Όσλο, Ρέιμοντ Γιόχανσεν, ο οποίος την περίοδο των επιθέσεων ήταν γενικός γραμματέας του Εργατικού Κόμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.