ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίθεση στο Charlie Hebdo: Με πλαστά στοιχεία κυκλοφορούσε ο Πακιστανός δράστης – Δεν είναι 18 ετών αλλά 25 (φώτο)

Επίθεση στο Charlie Hebdo: Με πλαστά στοιχεία κυκλοφορούσε ο Πακιστανός δράστης – Δεν είναι 18 ετών αλλά 25 (φώτο)

Ο Πακιστανός, ο οποίος επιτέθηκε στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, αναγκάστηκε να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητά του ύστερα από στοιχεία που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνό του.

Ο δράστης, ο οποίος κατηγορείται για τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων με μαχαίρι, είχε δηλώσει πως ήταν 18 ετών και λεγόταν Χασάλ Αλί. Με αυτά τα στοιχεία λάμβανε κοινωνικό επίδομα ανηλίκου από την άφιξή του στη Γαλλία, το 2018.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε μετά την επίθεσή του με ματσέτα μπροστά από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, στο Παρίσι, ονομάζεται Ζαχίρ Χασάν Μαχμούντ και γεννήθηκε στο Πακιστάν το 1995 και όχι το 2002.

Η παραδοχή της χρησιμοποίησης πλαστής ταυτότητας έγινε ύστερα από ένα πακιστανικό έγγραφο που βρέθηκε στο τηλέφωνό του. «Παραδέχθηκε τελικά ότι επρόκειτο για την αληθινή του ταυτότητα και ότι είναι 25 ετών», δήλωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ της γαλλικής αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας, προσθέτοντας πως ο συλληφθείς είναι παντελώς άγνωστος στις υπηρεσίες Πληροφοριών.

Ο Πακιστανός ομολόγησε, ακόμα, ότι δεν γνώριζε ότι τα γραφεία του Charlie Hebdo δεν βρίσκονται πλέον στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η πολύνεκρη επίθεση που αποδεκάτισε τη συντακτική ομάδα του γαλλικού σατιρικού περιοδικού το 2015 και ότι είχε την πρόθεση να πυρπολήσει ολόκληρο το κτίριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.