ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανησυχία Μόσχας – Τεχεράνης για την στρατιωτική κλιμάκωση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Ανησυχία Μόσχας – Τεχεράνης για την στρατιωτική κλιμάκωση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ιρανός ομόλογός του, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση στη ζώνη σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Τρίτη ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ιρανός ομόλογός του, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία εξέφρασαν ανησυχία για την άνευ προηγουμένου στρατιωτική κλιμάκωση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανάμεσα σε Αζέρους και Αρμένιους.

«Εκφράστηκε σοβαρή ανησυχία από τη Μόσχα και την Τεχεράνη για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση στη ζώνη σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Παράλληλα τονίστηκε ο κίνδυνος συμμετοχής ριζοσπαστικοποιημένων μαχητών που ανήκουν σε παράνομες ένοπλες δυνάμεις προερχόμενες από τη Συρία και τη Λιβύη» αναφέρει η δήλωση.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε τις εντατικές προσπάθειες της Ρωσίας τόσο ως κρατική οντότητα όσο και στο πλαίσιο της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ για την έγκαιρη εγκαθίδρυση της ειρήνης στην περιοχή. Οι υπουργοί τόνισαν και πάλι τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι γειτονικές χώρες του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας προς την ειρήνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν περαιτέρω επαφές, πρόσθεσε το υπουργείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.