ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΗΑΕ προς Κατάρ: «Να φύγει η τουρκική στρατιωτική βάση από την Ντόχα»

ΗΑΕ προς Κατάρ: «Να φύγει η τουρκική στρατιωτική βάση από την Ντόχα»

Ο στρατός της Τουρκίας στο Κατάρ είναι ένα στοιχείο αστάθειας στην περιοχή του Κόλπου, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προσθέτοντας πως έχει συμβάλει στην αρνητική πόλωση δίνοντας έτσι σε μια μορφή τελεσιγράφου προς την Ντόχα να απομακρύνει την τουρκική στρατιωτική βάση.

Τα ΗΑΕ και οι άραβες σύμμαχοι τους επιβάλλουν μποϊκοτάζ στο Κατάρ από τα μέσα του 2017 και μεταξύ των όρων, που έχουν θέσει για να τερματισθεί η διένεξη, είναι να κλείσει η Ντόχα μια τουρκική στρατιωτική βάση. Το Αμπού Ντάμπι και η Άγκυρα υποστηρίζουν επίσης αντίπαλες πλευρές στη σύγκρουση στη Λιβύη.

«Η τουρκική στρατιωτική παρουσία στον Αραβικό Κόλπο συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης», έγραψε χθες, Σάββατο, στο Twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ Ανουάρ Γκαργκάς.

«Ενισχύει την πόλωση και δεν λαμβάνει υπόψη την κυριαρχία των κρατών και τα συμφέροντα των χωρών του Κόλπου και των λαών τους», πρόσθεσε.

“Στην ηλικία των 66 ετών, ο Ερντογάν θα μπορούσε να κυριαρχήσει στη χώρα για μια ακόμη δεκαετία, με τον ισλαμισμό και τον εθνικισμό που εκφράζει να απολαμβάνει ισχυρή υποστήριξη με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός του προς τη Δύση, ιδίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, να γίνεται όλο και πιο έντονος, γράφει ο Doug Bandow, αναλυτής στο think tank Cato Institute, στην Ουάσινγκτον .

«Η Τουρκία είναι πιθανό να παραμείνει μακριά από την Αμερική και τη Δύση», επισημαίνει ο Bandow, ζητώντας από την Ουάσινγκτον να υιοθετήσει μια πιο ρεαλιστική πολιτική έναντι της Άγκυρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το πιο σημαντικό είναι, ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να προσποιείται ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος, πόσο μάλλον μια αξιόπιστη σύμμαχος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.