ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Αρμενίας: «Στην αρχή σταματήσαμε τα τουρκικά drones με Η/Π αλλά μετά μας νίκησαν με αντίμετρα»

Πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Αρμενίας: «Στην αρχή σταματήσαμε τα τουρκικά drones με Η/Π αλλά μετά μας νίκησαν με αντίμετρα»

Ο Μόζες Χακομπιάν ήταν αρχηγός του Γενικού Ρπιτελείου Στρατού της Αρμενίας και διοίκησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη διάρκεια του πολέμου στο Αρτσάχ.

Σε δηλώσεις του προέβη σε αποκαλύψεις για το πώς κατάφεραν τα τουρκικά UAV να ξεπεράσουν το ηλεκτρονικό φράγμα που είχαν στήσει οι Αρμένιοι.

Η Αρμενία ζήτησε και έλαβε το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Pole-21 από την Ρωσία το οποίο τους βοήθησε να σταματήσουν τις πτήσεις των τουρκικών UAV για 4 ημέρες.

Όμως εν συνεχεία οι Τούρκοι κατάφεραν να εξουδετερώσουν με αντι-αντίμετρα (ECCM) το Pole-21 αποδεικνύοντας την ευελιξία του τουρκικού UAV Bayraktar TB2, αλλά και την ικανότητα των Τούρκων στον ηλεκτρονικό πόλεμο, όπως λέει.

Και συμπληρώνει: «Η κινητοποίηση δεν εξελίχθηκε αποτελεσματικά στη διάρκεια του πολέμου. Ως τις 30 Οκτωβρίου είχε γίνει το 70% της κινητοποίησης στη δημοκρατία του Αρτσάχ και το 52% στη Δημοκρατία της Αρμενίας, ενώ έπρεπε να είχε εκτελεστεί εντός 48 ωρών από την έναρξη του πολέμου.

Την 3η μέρα του πολέμου, ο πρωθυπουργός της χώρας εξέδωσε εντολή να σταματήσει η προμήθεια κανονικών στρατευμάτων και να συμπληρωθεί με εθελοντικά αποσπάσματα.

Στην 5η μέρα του πολέμου είχαμε ήδη 1.500 ανθρώπους που είχαν φύγει πρόσφυγες από το Αρτσάχ, τους οποίους απομονώσαμε ώστε να μην έρθουν στην Αρμενία και εξαπλώσουν πανικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποτύχαμε στα δεξιά και στα αριστερά πλευρά μας. Δυστυχώς ήταν αδύνατον να σταματήσουμε τους Αζέρους γιατί δεν είχαμε άνδρες και αρκετά πυρομαχικά»,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.