Ιράν: «Θα πέσουμε πάνω στους δολοφόνους του μάρτυρα μας και θα τους κάνουμε να το πληρώσουν»

Ιράν: «Θα πέσουμε πάνω στους δολοφόνους του μάρτυρα μας και θα τους κάνουμε να το πληρώσουν»

Ο στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Χοσεΐν Ντεγκάν, τόνισε πως η δολοφονία του αξιωματούχου του ιρανικού υπουργείου Άμυνας, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, δεν θα μείνει αναπάντητη.

Ο πυρηνικός φυσικός Φαχριζαντέχ, επικεφαλής της μονάδας έρευνας και καινοτομίας του ιρανικού υπουργείου Άμυνας, δολοφονήθηκε νωρίτερα σήμερα, όπως επιβεβαιώθηκε από την Τεχεράνη. Ο επιστήμονας και οι σωματοφύλακές του δέχθηκαν επίθεση από ομάδα αγνώστων στην πόλη Αμπσάρντ κοντά στην ιρανική πρωτεύουσα και κατέληξε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.

«Θα πέσουμε πάνω στους δολοφόνους του αθώου μας μάρτυρα σαν κεραυνός και θα τους κάνουμε να μετανιώσουν για ότι έκαναν» δήλωσε ο Ντεγκάν, όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Όπως και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ και ο σύμβουλος του Χαμενεΐ, πιστεύει ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, κατά τη διάρκεια της επίθεσης υπήρξαν πυροβολισμοί και τουλάχιστον μία έκρηξη.

Αρκετές φορές Ιρανοί πυρηνικοί επστήμονες έχουν γίνει στόχοι δολοφονικών επιθέσεων.

Πολλοί στο Ιράν πιστεύουν ότι οι απόπειρες αυτές έχουν γίνει από την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, τη Μοσάντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και το Ισραήλ ούτε το έχει επιβεβαιώσει, ούτε το έχει αρνηθεί, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι θα επιδιώξουν να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.