Συνεχίζεται η ένταση στην Κριμαία – Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό RC-135

Συνεχίζεται η ένταση στην Κριμαία – Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό RC-135

Λίγες μέρες μετά το “επεισόδιο” στην Θάλασσα της Ιαπωνίας ανάμεσα σε ένα ρωσικό και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικά, η Μόσχα έκανε γνωστό ότι οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά στη Μαύρη Θάλασσα, με πρωταγωνιστή ένα μαχητικό Su-27.

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε “εγρήγορση” τις τελευταίες ημέρες, καθώς σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό, μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, σε περιοχή ζωτικών συμφερόντων για τη Μόσχα.

Όπως ανακοίνωσε η αίθουσα επιχειρήσεων του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 απογειώθηκε προκειμένου να αναγνωρίσει και να αναχαιτίσει ένα αεροσκάφος, το οποίο στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι “τα εναέρια μέσα παρακολούθησης και αναγνώρισης αποκάλυψαν έναν αεροπορικό στόχο ο οποίος πλησίαζε τα ρωσικά σύνορα πάνω από τα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας”.

Όπως ήταν επόμενο, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 απογειώθηκε και στη συνέχεια εντόπισε και αναχαίτισε ένα αμερικανικό αεροσκάφος τύπου RC-135, που χρησιμοποιείται για αποστολές αναγνώρισης με μεγάλη επιχειρησιακή εμβέλεια. Όπως είπαν οι ρωσικές αρχές, το αμερικανικό αεροσκάφος άλλαξε πορεία και απομακρύνθηκε από την περιοχή, ενώ το ρωσικό μαχητικό Su-27 επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βίντεο από αντίστοιχη αναχαίτιση πριν ένα μήνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.