Αίγυπτος: Χειροπέδες σε γυναίκα σεφ επειδή έφτιαξε cupcakes σε σχήμα ανδρικού γεννητικού οργάνου

Αίγυπτος: Χειροπέδες σε γυναίκα σεφ επειδή έφτιαξε cupcakes σε σχήμα ανδρικού γεννητικού οργάνου

Σε μπελάδες φαίνεται να μπήκε μία γυναίκα σεφ στην Αίγυπτο, που συνελήφθη από τις Αρχές επειδή cupcakes σε σχήμα ανδρικού γεννητικού οργάνου.

Η σεφ συνελήφθη και ανακρίθηκε από τις αρχές για τα σχέδια των χειρών της, σε ιδιωτικό πάρτι γενεθλίων σε αθλητικό κλαμπ του Καΐρου.

Οι αρχές μάλλον δεν εκτίμησαν το δημιουργικό της ταλέντο. Αντιθέτως, θεώρησαν ότι τα γλυκά της ενέχουν κινδύνους για τη δημόσια ηθική, την οποία έχουν αναλάβει να προστατεύσουν, κυρίως όταν αφορά σε γυναίκες.

Ως εκ τούτου, μόλις δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από καλεσμένους, που εκτίμησαν δεόντως τις προσπάθειές της, οι αρχές τη συνέλαβαν στο σπίτι της.

Τη συνέλαβαν μετά από μαρτυρίες ατόμων που πήγαν στο πάρτι

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν τη ζαχαροπλάστη μετά από μαρτυρίες ατόμων που ήταν μπροστά στο πάρτι. Τα tabloids της Αιγύπτου δημοσιεύουν μεν φωτογραφίες των cupcakes, θολώνοντας ωστόσο τη διακόσμηση του ανδρικού γεννητικού οργάνου. Η μεγαλύτερη κρατική εφημερίδα της Αιγύπτου Al Ahram υποστήριξε ότι τα γλυκά είχαν «άσεμνα και ανήθικα σχήματα».

Η υπόθεση κίνησε το ενδιαφέρον του υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού, Dr Ασράφ Σόμπι, που έχει και την αρμοδιότητα για τον έλεγχο αθλητικών κλαμπ όπως το Γκεζίρα, όπου έγινε το περιστατικό. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή για να διερευνήσει το ανάρμοστο περιστατικό και να τιμωρήσει τους εμπλεκόμενους.

Αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση

Η γυναίκα ανακρίθηκε από το ίδιο αμφιλεγόμενο δικαστήριο που πρόσφατα δίκασε την ηθοποιό Ράνια Γιουσέφ για κατηγορίες περιφρόνησης του Ισλάμ και παραβίασης των Αιγυπτιακών οικογενειακών αρχών, επειδή σχολίασε τη δική της σωματική διάπλαση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος.

Σύμφωνα με αιγυπτιακή εφημερίδα, η ζαχαροπλάστης ξέσπασε σε κλάματα όταν έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα στο Κάιρο. Η γυναίκα υποστήριξε στους ανακριτές ότι οι υπεύθυνοι του κλαμπ την επισκέφτηκαν στο μαγαζί της και της έδειξαν φωτογραφίες από ανδρικά μόρια, ζητώντας της να δημιουργήσει γλυκά σε αυτή τη μορφή. Αμέσως μετά, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 5.000 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 262 ευρώ).

Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν πρόσφατα και δύο γυναίκες influencers του TikTok που κρίθηκε ότι «παραβίασαν οικογενειακές αξίες» προσβάλλοντας τα δημόσια ήθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.