Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε εκ νέου τη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που έγινε ως αντίποινα μετά από εκτόξευση νέας ρουκέτας εναντίον του Ισραήλ.

«Νωρίτερα το βράδυ, εκτοξεύτηκε ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Σε αντίποινα, τεθωρακισμένα έπληξαν θέσεις της Χαμάς» στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενημέρωσε το επιτελείο μέσω της πλατφόρμας WhatsApp.

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας στη Γάζα, μίλησαν για τουλάχιστον τρεις βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ρουκέτα που εκτοξεύθηκε χθες βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζας είχε στόχο το νότιο Ισραήλ, σύμφωνα πάντα με το Ισραηλινό επιτελείο, που δεν έκανε λόγο για θύματα.

Δεν ήχησαν πάντως οι σειρήνες της αεράμυνας σε περιοχές της ισραηλινής επικράτειας που γειτονεύουν με την Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το επιτελείο, η ρουκέτα έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή.

https://www.vimeo.com/500876670

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η ισραηλινή Αεροπορία είχε βομβαρδίσει εγκαταστάσεις της Χαμάς (έτσι λέει ο Ισραηλινος στρατός), δικαιολογώντας την επίθεση αυτή ως αντίποινα για τις εκτοξεύσεις δύο ρουκετών, που κατέπεσαν σε αυτή την περίπτωση στη Μεσόγειο, κοντά στην Ασντότ, πόλη που απέχει περίπου τριάντα χιλιόμετρα βόρεια από τη Λωρίδα της Γάζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα τέλη του Δεκεμβρίου, οι στρατιωτικοί βραχίονες παλαιστινιακών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, διεξήγαγαν, για πρώτη φορά, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στη Γάζα, μεταξύ άλλων εκτοξεύοντας ρουκέτες προς τη θάλασσα, στην επέτειο της έναρξης του πολέμου με το Ισραήλ το 2008. Το Ισραήλ και η Χαμάς ενεπλάκησαν έκτοτε άλλες δύο φορές σε πόλεμο (2012, 2014).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.