Ιράν: «Εάν παρατηρήσουμε το παραμικρό λάθος από το Ισραήλ θα ισοπεδώσουμε Χάιφα και Τελ Αβίβ»

Ιράν: «Εάν παρατηρήσουμε το παραμικρό λάθος από το Ισραήλ θα ισοπεδώσουμε Χάιφα και Τελ Αβίβ»

Το Ιράν είναι έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ εάν παρατηρήσει το παραμικρό λάθος από το Ισραήλ, αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος των Ιρανικών Ένοπλων Δυνάμεων, Αμπολφάζλ Σερκασί μιλώντας σήμερα στο κρατικό κανάλι «IRIB».

«Εάν παρατηρήσουμε το παραμικρό λάθος εκ μέρους του σιωνιστικού καθεστώτος έναντι του καθεστώτος της ισλαμικής δημοκρατίας, θα χτυπήσουμε και τις δύο πυραυλικές βάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με αυτούς, σκοπεύουν να χτυπήσουν το Ιράν, και άμεσα θα ισοπεδώσουμε τη Χάιφα και το Τελ Αβίβ» ισχυρίστηκε ο στρατιωτικός αξιωματούχος του Ιράν.

Σημειώνεται ότι ο Σερκασί προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις μία μέρα αφότου ο επικεφαλής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Αβίβ Κοχάβι, δήλωσε ότι η αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν θα ήταν δυσμενής για το Ισραήλ «από επιχειρησιακή και στρατηγική άποψη».

Παράλληλα, Κοχάβι ισχυρίστηκε ότι έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να καταρτίσει επιχειρησιακά σχέδια σχετικά με το Ιράν, εκτός από εκείνα που ήδη υπάρχουν.

Η συζήτηση για την επιστροφή των ΗΠΑ στην πυρηνική συμφωνία προέκυψε μετά την ανάληψη της προεδρίας της χώρας από τον Τζο Μπάιντεν. Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν – τότε υποψήφιος – είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν την επαναλαμβανόμενη συμμόρφωση του Ιράν με την πυρηνική συμφωνία, αλλά θα επιδιώξουν μια ευρύτερη συμφωνία που θα καλύπτει επίσης το πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ απάντησε αποκλείοντας τυχόν αναθεωρήσεις της αρχικής συμφωνίας επιμένοντας ότι θα πρέπει πρώτα η Ουάσινγκτον να καταργήσει τις κυρώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.