ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ντονμπάς: Χωρίς διακοπή τα ρωσικά κονβόι μεταφέρουν ενισχύσεις στους ρωσόφωνους

Ντονμπάς: Χωρίς διακοπή τα ρωσικά κονβόι μεταφέρουν ενισχύσεις στους ρωσόφωνους

Χωρίς διακοπή ρωσικά στρατιωτικά κονβόι περνούν τα σύνορα με τις Δημοκρατίες του Ντότεσκ και του Λουγκάνσκ μεταφέροντας ενισχύσεις στις δυνάμεις των ρωσοφώνων που αναμένουν την επίθεση από τους Ουκρανούς.

Στο υλικό που μεταφέρεται περιλαμβάνονται ερπυστριοφόρα MT-LB, ΤΟΜΠ στο σύνολο 185 οχήματα. Όπως επισημαίνεται η Ρωσία έδωσε στους ρωσόφωνους και Α/Κ συστήματα πυροβολικού των 152 χλστ. τα πανίσχυρα Koalitsiya-SV.

Η εφοδιοπομπή μπήκε στο Ντονμπάς το βράδυ της 28ης Μαρτίου μέσω της συνοριακής διέλευσης του Γκούκοβο, στο όριο των συνόρων που δεν ελέγχεται από την Ουκρανία.

Το Koalitsiya είναι ένα Α/Κ πυροβόλο των 152 mm που εκπέμπει πυρά σε αποστάσεις μέχρι 40 χλμ.

Η Koalitsiya παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 σε στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα. Τον Δεκέμβριο του 2019, αναφέρθηκε ότι η πρώτη παρτίδα αυτών των συστημάτων πυροβολικού εντάχθηκε στον ρωσικό Στρατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.