ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Τουρκία έκανε δεκτούς τους όρους της Αιγύπτου: Αποχωρεί ο στρατός από τη Λιβύη και ξεκινούν οι συνομιλίες για ΑΟΖ

Η Τουρκία έκανε δεκτούς τους όρους της Αιγύπτου: Αποχωρεί ο στρατός από τη Λιβύη και ξεκινούν οι συνομιλίες για ΑΟΖ

Όπως αναφέρουν τα αραβικά μέσα οι Τούρκοι έκαναν δεκτούς τους όρους της Αιγύπτου και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διπλωματικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως σας είχε αναφέρει το pronews.gr το Κάιρο ανέστειλε τις συνομιλίες για ομαλοποίηση των σχέσεων με την Άγκυρα. Η διαφωνία μεταξύ Καίρου και Άγκυρας, βασίζεται στην μη ταχεία εφαρμογή μέτρων κατά της ”Μουσουλμανικής Αδελφότητας”. Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το Κάιρο ανέστειλε τις επαφές με την Άγκυρα, έως ότου να εφαρμοστούν γρήγορα οι αιγυπτιακές απαιτήσεις, σημειώνοντας ότι η επιβράδυνση της Τουρκίας στην απόσυρση μισθοφόρων από τη Λιβύη προκάλεσε την επίσης αναστολή των συναντήσεων με την Αίγυπτο.

Τα νέα δεδομένα

Σήμερα το Al Arabiya επανέρχεται με νέες πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν πως η Τουρκία είναι έτοιμη να δεχθεί τους όρους της Αιγύπτου.

Το δημοσίευμα

«Η Άγκυρα πριν λίγες ώρες έστειλε επιστολή στο Κάιρο, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για έναν οδικό χάρτη, με σκοπό την ομαλοποίηση των σχέσεών τους και τονίζοντας την πρόθεσή της να εφαρμόσει τους αιγυπτιακούς όρους.»

«Οι πληροφορίες πρόσθεσαν, ότι η εφαρμογή των αιγυπτιακών απαιτήσεων θα πραγματοποιηθεί εντός 5 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα πραγματοποιείται μηνιαία αναθεώρηση των όρων των συμφωνιών. Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι η τουρκική επιστολή, περιλαμβάνει τον σεβασμό της αιγυπτιακής κυριαρχίας και τη φιλοδοξία για τη δημιουργία ειρηνικών σχέσεων με την Αίγυπτο, αλλά και με τις υπόλοιπες αραβικές χώρες.

Η Άγκυρα ενημέρωσε επίσης το Κάιρο, για ένα χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των τουρκικών ενόπλων ομάδων από την Λιβύη»!

«Η συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης τη διακοπή της αποστολής ελαφρών και βαρέων όπλων στην Λιβύη, με την ρήτρα αυτή να επανεξετάζεται περιοδικά από τις δυνάμεις ασφαλείας και στις δύο χώρες. Η Τουρκία επίσης θα ανακοινώσει την παύση της χρηματοδοτικής στήριξης στους μισθοφόρους στην Λιβύη και τη σύσταση επιτροπής ασφαλείας στρατιωτικών αξιωματούχων, για την αναθεώρηση των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με την προηγούμενη κυβέρνηση.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όσον αφορά την Μουσουλμανική Αδελφότητα, η Τουρκία επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι από τους ηγέτες της ομάδας έχουν υπογράψει γραπτές δηλώσεις, που περιλαμβάνουν αναστολή και παύση πολιτικών δραστηριοτήτων τους στην τουρκική επικράτεια», αναφέρει το Al Arabiya.

Αυτά περιλαμβάνει η τουρκική επιστολή. Εάν τελικά ισχύει και την εγκρίνει η Αίγυπτος, τότε η Τουρκία θα φύγει από την Λιβύη, με την Άγκυρα να χάνει αυτή την χώρα, αλλά να κερδίζει χρόνο σε σχέση με την Αίγυπτο, καθώς το Κάιρο και το Ισραήλ, είναι μαζί με την Ελλάδα, οι μεγάλοι αντίπαλοι της Τουρκίας στην περιοχή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.