«Προσκύνημα» Λίβυου πρωθυπουργού στον Ρ.Τ.Ερντογάν: Τα πήρε όλα η Άγκυρα με νέα συμφωνία!

«Προσκύνημα» Λίβυου πρωθυπουργού στον Ρ.Τ.Ερντογάν: Τα πήρε όλα η Άγκυρα με νέα συμφωνία!

Πέντε 24ωρα μετά την επίσημη επίσκεψη «ρουσφέτι» στους Έλληνες ολιγάρχες του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη, ο συνομιλητής του, νέος πρωθυπουργός της Λιβύης, πήγε να προσκυνήσει τον πολιτικό και θρησκευτικό του προϊστάμενο, Ρ.Τ.Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και να κλείσει μαζί το ένα κολοσσιαίο πακέτο ενεργειακών συμφωνιών που μετατρέπουν την Τουρκία σε κυρίαρχη ενεργειακή δύναμη στην Κυρηναϊκή.

Συγκεκριμένα αυτός που ικετεύαμε να καταργήσει την ΑΟΖ, και φυσικά δεν θα το κάνει, αλλά πρακτικά του ζήτησε η Ελλάδα να δώσει στους Έλληνες ολιγάρχες ένα μέρος από τα έργα, έσπευσε εχθές στην Κωνσταντινούπολη για να προσκυνήσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν και να του δώσει ότι ήθελε.

Η Λιβύη συμφώνησε αμέσως με την Άγκυρα για «συνεργασία» σε θέματα ενέργειας.

Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας και φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η χώρα του αποφάσισε να αναπτύξει στενή συνεργασία με τη Λιβύη, ιδίως στους τομείς έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Φατίχ Ντόνμεζ συναντήθηκε με τον ομόλογο του της Λιβύης, Muhammed Ahmed Oun.

Ο ίδιος σε ανάρτησή στο λογαριασμό του στο Twitter, ανέφερε: «Είχαμε μια αποτελεσματική συνάντηση με τον Υπουργό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, κ. Muhammed Ahmed Oun. Αποφασίσαμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας, ειδικά στον τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Η Τουρκία ετοιμάζει μεγάλα σχέδια για έρευνες και εξορύξεις τόσο στην ΑΟΖ της Λιβύης όσο και στο έδαφος, μόνο που στις περιοχές που ορέγεται κουμάντο κάνει ο στρατηγός Χαφτάρ.

Ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Άγκυρα θα κάνει τα πάντα για να υφαρπάξει το λιβυκό πλούτο στην ΑΟΖ της χώρας, μόνο που αυτόν τον πλούτο διεκδικούν ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία κά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.