ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερουσιαστές κατά της απόκτησης πυρηνικών από την Σαουδική Αραβία

Γερουσιαστές κατά της απόκτησης πυρηνικών από την Σαουδική Αραβία

Στις αρχές της εβδομάδας Δημοκρατικοί γερουσιαστές εξέδωσαν ένα σχέδιο νόμου που επιδιώκει να εμποδίσει τη Σαουδική Αραβία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Η δράση SAUDI WMD (The Stopping Activities Underpinning Development in Weapons of Mass Destruction) θα ζητήσει από τον Αμερικανό πρόεδρο να επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους υπηκόους ή χώρες που πιστεύεται ότι έχουν πουλήσει ευαίσθητες τεχνολογίες πυραύλων στο Ριάντ.

Θα προσπαθήσουν, επίσης, να πείσουν την Ουάσινγκτον να εμποδίσει επιπλέον πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, εάν το βασίλειο «δεν λάβει μέτρα για να δείξει στον κόσμο ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα θα παραμείνει αποκλειστικά ειρηνικό».

Αφορμή για την κατάρτιση του νομοσχεδίου ήταν δημοσιεύματα του 2020 ότι η Σαουδική Αραβία συνεργάζεται με την Κίνα για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων και για την επέκταση του πυρηνικού της προγράμματος πέρα από τις διασφαλίσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

“Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη δέσμευση του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ότι το Βασίλειο θα επιδιώξει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα εάν το Ιράν αναπτύξει τη δική του βόμβα», δήλωσε ο γερουσιαστής Έντουαρτ Μάρκεϊ, ο οποίος διαβίβασε το νομοσχέδιο μαζί με τον γερουσιαστή Τζεφ Μέρκλεϊ και τους βουλευτές Τζοακουίν Κάστρο και Τεντ Λίου.

Σύμφωνα με τους νομοθέτες «Η Σαουδική Αραβία με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας θα υπονόμευε άμεσα τα συμφέροντα των ΗΠΑ και τον διεθνή στόχο της προώθησης της μη διάδοσης των πυρηνικών».

Η επέκταση του πυρηνικού του προγράμματος από το Ριάντ σε συνεργασία με την Κίνα αποτελεί ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία για τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών είναι το κλειδί για το Όραμα 2030 του Πρίγκιπα Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, το οποίο στοχεύει στον απογαλακτισμό του βασιλείου από την εξάρτησή του από το πετρέλαιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.