ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιερουσαλήμ-επεισόδια: Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε Χριστιανούς να παρευρεθούν στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Ιερουσαλήμ-επεισόδια: Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε Χριστιανούς να παρευρεθούν στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Πολλά είναι τα διεθνή δημοσιεύατε τα οποία αναφέρονται στην απόφαση της ισραηλινής Αστυνομίας να μην επιτρέψει την παρουσία πλήθους Χριστιανών στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα για την ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός.

Η τελετή ξεκίνησε λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, όταν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα.

Σύμφωνα όμως με αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η ισραηλινή Αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως για να απομακρύ6νει πιστούς, κυρίως Παλαιστίνιους χριστιανούς για να τους απομακρύνει βίαια. Ταυτόχρονα είχε δημιουργήσει φράγματα σε δρόμους που οδηγούν στο ναό προκειμένου να αποκόψουν το πλήθιος του κόσμου που ήθελε να παρακολουθήσει την Ιερή τελετουργία.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι δεν είχαν υπάρξει ανάλογα μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.