ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ε.Μακρόν: «Οι εντάσεις με την Τουρκία έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες όμως θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση»

Ε.Μακρόν: «Οι εντάσεις με την Τουρκία έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες όμως θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Εμανουέλ Μακρόν στάθηκε στις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία.

Όπως είπε, οι εντάσεις με την Άγκυρα «έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί όλο το καλοκαίρι και σε πλήρη στήριξη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «επαναδεσμεύεται σε μια συνεργασία» με την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων.

Όπως είπε και σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις Βρυξέλλες, η Τουρκία έχει σημαντικό ρόλο και ευθύνη στο ζήτημα των προσφύγων και ως εκ τούτου «αποσαφηνίσαμε τη στρατηγική μας για τη χρηματοδότηση στο ζήτημα αυτό».

Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, ο Μακρόν είπε ότι είναι «ξεκάθαρα» και έρχονται σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σημείωσε ότι η ΕΕ ενθαρρύνει την Τουρκία να συνεχίσει τις προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.