ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Βούτσιτς: «Σέρβος πυροβολήθηκε πισώπλατα – Ελεύθεροι σκοπευτές σε πολλά σημεία»

«Ο Κούρτι θέλει σύγκρουση μεταξύ Σέρβων και ΝΑΤΟ» δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας

Α.Βούτσιτς: «Σέρβος πυροβολήθηκε πισώπλατα – Ελεύθεροι σκοπευτές σε πολλά σημεία»

Για την κατάσταση στο Κόσοβο μίλησε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αμέσως μετά την ομιλία, ο Πρόεδρος της Σερβίας θα περάσει στη διοικητική γραμμή. Θα διανυκτερεύσει με τον στρατό και από εκεί θα παρακολουθεί την κατάσταση.

«Λέμε εδώ και μήνες ότι ο Κούρτι έχει μόνο μια επιθυμία, να προκαλέσει συγκρούσεις και να οδηγήσει σε αιματοχυσία. Λίγοι ήθελαν να ακούσουν την αλήθεια και να καταλάβουν την ουσία. Τις τελευταίες τρεις μέρες όλοι, ακόμα και οι πολιτικά αναλφάβητοι, μπορούσαν να καταλάβουν τι ετοιμάζεται για σήμερα, όλα τα οργάνωσε ο Κούρτι για να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Σέρβων και ΝΑΤΟ και έπλυνε τα χέρια του ως Πιλάτος λέγοντας ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό» είπε ο Βούτσιτς.

Επεσήμανε ότι οι Σέρβοι στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια, στο Ζβετσάν, στο Λεποσάβιτς και στο Ζούμπιν Ποτόκ, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, επειδή οι στρατιώτες της KFOR, παρά τις εγγυήσεις, δεν προστάτευσαν τους Σέρβους, παρόλο που είχαν δώσει επανειλημμένα εγγυήσεις ότι θα το έκαναν.

«Δήμαρχοι σε εισαγωγικά, που επέλεξε ο Κούρτι στην τουαλέτα ή στο υπουργικό του γραφείο. Οι Σέρβοι μας δεν ενοχλήθηκαν από την KFOR, αλλά από τις ειδικές δυνάμεις του Κούρτι και τους ψεύτικους δήμαρχους» είπε ο Βούτσιτς.

«Οι Σέρβοι δεν ενοχλήθηκαν από την KFOR. Ο διοικητής τους για την ανατολική περιοχή είπε ότι κατανοούσε τις σερβικές απαιτήσεις. Η KFOR όρισε την όλη συμφωνία με το γεγονός ότι οι Σέρβοι θα απελευθέρωναν δύο αστυνομικά οχήματα. Οι Σέρβοι δεν συμφώνησαν σε αυτό. Σας λέω την απόλυτη αλήθεια. Και μετά μπήκαν στη δράση.

Στη συνέχεια ο Σέρβος Πρόεδρος αναφέρθηκε στους τραυματίες Σέρβους στο Βόρειο Κόσοβο.

Ο Ντράγκισα Γκάλιακ πυροβολήθηκε από πίσω, είπε ο πρόεδρος της Σερβίας. Δύο σφαίρες τον έπληξαν. Χειρουργήθηκε και τώρα βρίσκεται στην εντατική. Πιστεύουμε ότι θα επιβιώσει αν δεν υπάρξουν επιπλοκές. Τότε οι Σέρβοι απάντησαν με πέτρες. Ελεύθεροι σκοπευτές εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία. Περισσότεροι από 52 Σέρβοι τραυματίστηκαν. Τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά» πρόσθεσε.

Ο Ντράγκιτσα Μίλοβιτς έχει σοβαρά σωματικά τραύματα από χτυπήματα, ο Τσάσλαφ Σοφρονίγιεβιτς τραυματίστηκε σοβαρά από πολλά χτυπήματα, δήλωσε ο Σέρβος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι τέσσερις Σέρβοι συνελήφθησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την KFOR για την απελευθέρωσή τους.

Συνολικά τραυματίστηκαν 41 μέλη της KFOR. Τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά σύμφωνα με τον Βούτσιτς ευχόμενος να μην απειληθεί η ζωή τους.

Ο Σέρβος Πρόεδρος στη συνέχεια προέτρεψε τους Σέρβους του Κοσόβου να μην συγκρουστούν με το ΝΑΤΟ.

«Προτρέπω τους Σέρβους στο Κόσοβο και τα Μετόχια να μην μπουν σε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, όχι επειδή φοβόμαστε εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά επειδή αυτό θέλει περισσότερο ο Κούρτι. Δεν θα δεχτούν την κατάληψη. Τους καλώ να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, όπως και σήμερα, γιατί τότε κανείς δεν μπορεί να τους νικήσει» είπε ο Βούτσιτς προσθέτοντας ότι για τελευταία φορά επαναλαμβάνει και ζητά από τη διεθνή κοινότητα να συζητήσει με τον Αλμπίν Κούρτι, αλλά και να λάβει μέτρα.

«Αν δεν το κάνουν αυτό, φοβάμαι ότι θα είναι πολύ αργά για όλους μας. Οι Σέρβοι πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε την ειρήνη, αλλά δεν θα επιτρέψουμε διώξεις, πογκρόμ ή δολοφονίες του λαού μας στο Κόσοβο και τα Μετόχια. Ζητάμε από τις χώρες του Quint να καταλάβουν τα παιδιά τους γιατί οι Σέρβοι και η Σερβία θέλουν μόνο ειρήνη και τίποτα περισσότερο – είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι όλα όσα είπε ήταν η απόλυτη αλήθεια για την οποία προειδοποιούσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.