Αγγλία: Ο νο1 κατά συρροή δολοφόνος και ο μακροβιότερος κρατούμενος πρόκειται να αποφυλακιστεί

Ο 70χρονος από το Middlesex καταδικάστηκε σε τουλάχιστον 20 χρόνια φυλάκισης το 1975

Αγγλία: Ο νο1 κατά συρροή δολοφόνος και ο μακροβιότερος κρατούμενος πρόκειται να αποφυλακιστεί

Ο Patrick Mackay βρίσκεται στη φυλακή τα τελευταία 47 χρόνια, γεγονός που τον καθιστά τον μακροβιότερο κρατούμενο της Αγγλίας.

Ο 70χρονος, από το Middlesex, καταδικάστηκε σε τουλάχιστον 20 χρόνια φυλάκισης το 1975, αφού ομολόγησε τρεις φόνους.

Αποκαλώντας τον εαυτό του «μαθητή του διαβόλου», ο Mackay είχε εμμονή με τον ναζισμό και ξεκίνησε μια σειρά από φρικιαστικές επιθέσεις εναντίον τριών ηλικιωμένων θυμάτων.

Η πρώτη του επίθεση ήταν η Ιζαμπέλα Γκρίφιθ, η οποία ζούσε στο Τσέλσι του Λονδίνου. Ο Mackay είχε επιστρέψει στην πρωτεύουσα μετά την αποφυλάκισή του από το ψυχιατρείο Moss Side του Λίβερπουλ, όπου είχε κλειστεί λίγα χρόνια νωρίτερα. Στραγγάλισε και μαχαίρωσε την 84χρονη μέσα στο σπίτι της.

Μετά από ένα χρόνο αργότερα, τον Μάρτιο του 1975, συνέχισε τις φρικτές του πράξεις. Αυτή τη φορά δολοφόνησε την Adele Price.

Αφού κατάφερε να μπει στο σπίτι της αφού ζήτησε ένα ποτήρι νερό, ο Mackay σκότωσε την 89χρονη λίγο πριν φτάσει η εγγονή της.

Εκείνη την εποχή, αν και δεν τον είχαν ως ύποπτο, η αστυνομία ερευνούσε τις δύο υποθέσεις και τα στοιχεία που τις συνέδεαν.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία της κας Price, ο Mackay έψαξε και βρήκε τελικά το τρίτο και τελευταίο θύμα του, τον πατέρα Anthony Crean, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια στο σπίτι του στο Kent. Ο ιερέας βρήκε τραγικό τέλος αφού ο δολοφόνος του τον χτύπησε αλύπητα με ένα τεράστιο τσεκούρι.

Ο Mackay συνελήφθη από την αστυνομία λίγες ώρες μετά την ανακάλυψη του πτώματος του πατέρα Crean.

Τελικά ομολόγησε τις τρεις δολοφονίες, καθώς και άλλες οκτώ ανεξιχνίαστες δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της 17χρονης Γερμανίδας νταντάς Heidi Mnilk, η οποία δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 1973.

Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία με δόλο τον Νοέμβριο του 1975 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστο όριο τα 20 έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν λίγο καιρό μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα, ο Mackay ήταν έτοιμος για αναστολή, με ορισμένους να ανησυχούν ότι μπορεί να είχε αποφυλακιστεί πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, η ακρόασή του αναβλήθηκε, με νέα ημερομηνία που ορίστηκε για τον Απρίλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.