«Η Κίνα δεν είναι αντίπαλος του ΝΑΤΟ, αλλά ο στρατιωτικός εκσυγχρονισμός της»

Το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί ότι η Ρωσία διαθέτει στρατιωτικές δυνατότητες για «να κάνει κάτι εχθρικό εναντίον της συμμαχίας», δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Μιρτσέα Γκεοάνα.

«Δεν βλέπουμε σήμερα ότι η Ρωσία διαθέτει στρατιωτικές δυνατότητες για να κάνει κάτι εχθρικό εναντίον του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γκεοάνα, σημειώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα κλιμάκωσης στην Ουκρανία και ότι η σύγκρουση πιθανότατα θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

«Αλλά μιλώντας για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, δεν βλέπουμε τον κίνδυνο για το έδαφός μας ή τους πληθυσμούς μας στο εγγύς ή ακόμη και στο μεσοπρόθεσμο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Γκεοάνα μίλησε και για την Κίνα, τονίζοντας πως το ΝΑΤΟ δεν την αντιλαμβάνεται ως αντίπαλο, αλλά ο στρατιωτικός εκσυγχρονισμός της έχει επιπτώσεις σε όλες τις χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Η Κίνα δεν είναι αντίπαλος του ΝΑΤΟ, αλλά ο στρατιωτικός εκσυγχρονισμός της, οι μαζικές επενδύσεις σε πυρηνικούς και υπερηχητικούς πυραύλους, η καταναγκαστική διπλωματία της έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια όλων των συμμάχων του ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, έκανε γνωστό πως ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει προκληθεί στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου στη Μαδρίτη, εκεί που το ΝΑΤΟ «σχεδιάζει να εγκρίνει μια νέα στρατηγική αντίληψη και να λάβει αποφάσεις για μια νέα ποιότητα στρατιωτικής παρουσίας στην ανατολική πλευρά του».