ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητούν Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδάς

Τονίζουν πως η κατάπαυση του πυρός δεν πρέπει να είναι «μονομερής», αξιώνοντας η Χαμάς να αφοπλιστεί και να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατά

Ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητούν Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδάς

Φόβους για επικείμενη επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο εκφράζουν οι ηγέτες της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Καναδά, καλώντας ταυτόχρονα με ανακοίνωσή τους να κηρυχθεί άμεσα ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τις ενδείξεις πως το Ισραήλ σχεδιάζει χερσαία επίθεση στη Ράφα. Τυχόν στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα ήταν καταστροφική», αναφέρει το κείμενο που υπογράφεται από τους πρωθυπουργούς των τριών κρατών, καλώντας την κυβέρνηση του ισραηλινού ομολόγου τους Μπενιαμίν Νετανιάχου να «μην πάρει αυτόν τον δρόμο».

«Χρειάζεται επειγόντως ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», προστίθεται.

Ο Μ.Νετανιάχου επανέλαβε χθες πως θα εξαπολυθεί επίθεση εναντίον της Χαμάς στη Ράφα, διαβεβαιώνοντας πως οι άμαχοι θα επιτραπεί να φύγουν από τον τομέα, χωρίς να διευκρινίσει πού θα πάνε.

Η ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα η Καμπέρα, το Ουέλιγκτον και η Οτάβα καλεί το Ισραήλ να μην προχωρήσει, επισημαίνοντας πως στη Ράφα βρίσκονται «περίπου 1,5 εκατομμύριο» Παλαιστίνιοι που προσέφυγαν εκεί για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες σε άλλους τομείς του μικρού παλαιστινιακού θυλάκου.

Ακόμη, τονίζει πως η κατάπαυση του πυρός δεν πρέπει να είναι «μονομερής», αξιώνοντας η Χαμάς να αφοπλιστεί και να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κείμενο θυμίζει πως απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔ) τον Ιανουάριο, κατόπιν προσφυγής της Νότιας Αφρικής που κατήγγειλε γενοκτονία, υποχρεώνει το Ισραήλ να προστατεύει τους αμάχους και να εγγυάται πως έχουν βασικές υπηρεσίες και λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια. Πρόκειται για κάτι «απαραίτητο δυνάμει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», επιμένουν οι πρωθυπουργοί. «Δεν μπορεί οι παλαιστίνιοι άμαχοι να αναγκαστούν να πληρώσουν το τίμημα της νίκης επί της Χαμάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.