ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυστραλία: Επίθεση χάκερ που επηρεάζει πολλά λιμάνια της χώρας ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η DP World Australia εκμεταλλεύεται τερματικούς σταθμούς για εμπορευματοκιβώτια στη Μελβούρνη, στο Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν και το Φρίμαντλ

Αυστραλία: Επίθεση χάκερ που επηρεάζει πολλά λιμάνια της χώρας ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως υπήρξε επίθεση χάκερ που επηρεάζει αρκετά λιμάνια της χώρας τα οποία διαχειρίζεται ο όμιλος DP World Australia.

“Σημαντικό συμβάν κυβερνοασφάλειας που επηρεάζει αρκετά λιμάνια”, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Κλερ Ο’Νιλ στο Twitter, χωρίς να διευκρινίζει πόσες λιμενικές υποδομές έχουν επηρεαστεί.

«Η Καμπέρα συνεργάζεται με τη λιμενική διαχειρίστρια εταιρία προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος του επηρεασμού», πρόσθεσε.

Η DP World Australia εκμεταλλεύεται τερματικούς σταθμούς για εμπορευματοκιβώτια στη Μελβούρνη, στο Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν και το Φρίμαντλ.

Το αυστραλιανό Κέντρο κυβερνοασφάλειας συμβουλεύει τη λιμενική διαχειρίστρια εταιρία και της “παρέχει τεχνική βοήθεια” ανέφερε ο εθνικός συντονιστής κυβερνοασφάλειας, Ντάρεν Γκόλντι, στο Twitter.

“Η διακοπή είναι πιθανό να συνεχιστεί αρκετές ημέρες και θα επηρεάσει την κυκλοφορία προϊόντων στην είσοδο και στην έξοδο της χώρας”.

Η εθνική Υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και ένας οργανισμός συντονισμού, που συγκαλείται από την κυβέρνηση σε περιπτώσεις κρίσεων, θα συνέλθουν αύριο, Κυριακή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας ξεκίνησε έρευνα, διευκρίνισε ο Ντάρεν Γκόλντι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.