ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Συνεχείς καταστροφές ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού στην Λετονία – «Δολιοφθορές από φιλορώσους» λέει η Ρίγα

Τρεις μέσα πέντε ημέρες και τέσσερις συνολικά σε τέσσερις μήνες

Συνεχείς καταστροφές ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού στην Λετονία – «Δολιοφθορές από φιλορώσους» λέει η Ρίγα

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και τέταρτη συνολικά μέσα σε τέσσερις μήνες χτυπήθηκε στο έδαφος της Λετονίας ΝΑΤΟϊκός εξοπλισμός και μεταφορές καυσίμων και σύμφωνα με πηγές από την Ρίγα πρόκειται για επιτυχημένες επιχειρήσεις δολιοφθοράς.

Συγκεκριμένα, ένα φορτηγό Scania με ρυμουλκούμενο που μετέφερε όχημα παντός εδάφους Bandvagn 206 τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά στην πρωτεύουσα Ρίγα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων, η επίσημη αιτία του περιστατικού ήταν… τροχαίο ατύχημα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις ερπύστριες του οχήματος. Στο ατύχημα δεν ενεπλάκησαν άλλα οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν 21 πυροσβέστες, πέντε βυτιοφόρα, ένα υδροφόρο και ένα όχημα διάσωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική έκταση της φωτιάς ήταν 25 τετραγωνικά μέτρα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν δύο εκρήξεις στην περιοχή.

Η αστυνομία αναζητά τους δράστες καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για επίθεση.

Παρά τις προσπάθειες των αρχών να αποδώσουν τη ζημιά στον στρατιωτικό εξοπλισμό σε συνηθισμένα τροχαία ατυχήματα, οι πληροφορίες για ορισμένες φιλορωσικές ομάδες σαμποτάζ που δρουν στη χώρα αυξάνονται.

Επιπλέον, ορισμένες αναφορές θυμίζουν το εργοστάσιο το οποίο λειτουργεί η αμερικανική εταιρεία Edge Autonomy που παρήγαγε drones για τον ουκρανικό στρατό αλλά κάηκε κοντά στη Ρίγα τον Φεβρουάριο.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στις 13 Ιουνίου, όταν ένα στρατιωτικό βυτιοφόρο Oshkosh M977 του ΝΑΤΟ που μετέφερε καύσιμα από τη Φινλανδία στη Λιθουανία έπιασε φωτιά στο Salaspils, όχι μακριά από τη Ρίγα.

Μία μέρα αργότερα άγνωστος έβαλε φωτιά σε κονβόι που μετέφερε εξοπλισμό του ΝΑΤΟ. 

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πώς κατάφερε να βάλει τη φωτιά, ωστόσο φαίνονται οχήματα του ΝΑΤΟ να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

https://twitter.com/aguiar_tm/status/1668946442453651456

Οι Ρώσοι το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρούν να εντοπίζουν τις διαδρομές του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού που καταφθάνει στην Ουκρανία και προσπαθούν να τον καταστρέφουν πριν αυτός φτάσει στα ουκρανικά μέτωπα.

Τους τελευταίους μήνες αυτό το κάνουν με επιτυχία εντός ουκρανικού εδάφους ανάμεσα στους χώρους αποθήκευσης και κατά τη μεταφορά του ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού προς τις ουκρανικές δυνάμεις πρώτης γραμμής.

Έχοντας όμως η Μόσχα κατανοήσει, ότι αυτό δεν είναι αρκετό φαίνεται πως επιχειρούν να προκαλούν καταστροφή, τουλάχιστον μέρους του εξοπλισμού, πριν αυτός φτάσει στο ουκρανικό έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός της Πολωνίας και οι χώρες της Βαλτικής αποτελούν τους σημαντικότερους μεταφορικούς κόμβους για την μεταφορά εξοπλισμού, οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.