ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Εισαγγελική έρευνα για την πτώση του λεωφορείου από γέφυρα στη Βενετία – Τι εξετάζουν οι Αρχές (φώτο-βίντεο)

Στο σημείο του δυστυχήματος δεν βρέθηκαν ίχνη ολισθηρότητας - Στους 21 οι νεκροί

Εισαγγελική έρευνα για την πτώση του λεωφορείου από γέφυρα στη Βενετία – Τι εξετάζουν οι Αρχές (φώτο-βίντεο)

Η εισαγγελία της Βενετίας, διέταξε έρευνα προκειμένου να διευκρινιστεί γιατί ο 40χρονος οδηγός του λεωφορείου της μεταφορικής εταιρείας «La Linea» που έπεσε χθες το βράδυ από τη γέφυρα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα 21 επιβαίνοντες να βρουν τραγικό θάνατο.

Αρκετά ιταλικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι, ο οδηγός μπορεί να έχασε τον έλεγχο του οχήματος λόγω προβλημάτων υγείας. Πάντως, στο σημείο του δυστυχήματος δεν βρέθηκαν ίχνη ολισθηρότητας.

Ωστόσο, δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και πολλοί ξένοι τουρίστες ενώ η ζωή ενός 4χρονου κοριτσιού βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Το λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε της Βενετίας», δήλωσε στην ιταλική δημόσια τηλεόραση «RAI» ο υπεύθυνος συγκοινωνιών του δήμου της Βενετίας, Ρενάτο Μποράζο.

Στο μοιραίο λεωφορείο που επέστρεφε από το κάμπινγκ Hu – πρώην Jolly- στη Mαργκέρα, επέβαιναν Ουκρανοί, Γερμανοί, Κροάτες και Γάλλοι τουρίστες, σύμφωνα με τα διαβατήρια που έχουν περιέλθει στην κατοχή των ιταλικών αρχών.

Εκπρόσωπος των αρχών της Βενετίας δήλωσε ότι ο οδηγός του λεωφορείου ήταν ο 40χρονος Aλμπέρτο Ριζότο.

Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν άλλα θύματα, ότι απέμεινε από το λεωφορείο ανυψώθηκε με γερανό.

Στο σημείο του χθεσινού δυστυχήματος έσπευσαν περισσότερα από 40 ασθενοφόρα καθώς και αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Η τραγωδία σημειώθηκε χθες, λίγο πριν τις 20.00μμ. (ώρα Ιταλίας) στην υπερυψωμένη διάβαση του δρόμου που οδηγεί από το Μέστρε στη Μαργκέρα και συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Α4.

Όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα «agenzianova», το λεωφορείο έσπασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα και έπεσε από ύψος 15 μέτρων.

Τα συντρίμμια του οχήματος εντοπίστηκαν ανάμεσα σε μια αποθήκη και τις γραμμές του σιδηροδρομικού σταθμού. Το «λεωφορείο του τρόμου» που κινείτο με φυσικό αέριο πήρε αμέσως φωτιά. Η υψηλή θερμοκρασία έκανε το έργο των διασωστών ακόμα πιο δύσκολο.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Λεονάρντο: «Σκληρή σιωπή από τον τάφο»

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ονόματι Λεονάρντο, περιέγραψε στην ιταλική εφημερίδα «LaPresse» τα όσα αντίκρυσε μετά την πτώση του λεωφορείου. «Αρχικά άκουσα ένα δυνατό φρενάρισμα, νόμιζα ότι ήταν τρένο. Μετά άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Φοβήθηκα και κοίταξα έξω και είδα καπνό ενώ άνθρωποι καλούσαν σε βοήθεια».

Ο νεαρός Ιταλός, ο οποίος την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στο αγαπημένο του κλαμπ, έσπευσε στο σημείο του δυστυχήματος για να βοηθήσει.

«Όταν έφτασα στο σημείο της τραγωδίας , οι κραυγές μετατράπηκαν σε μια σκληρή σιωπή από τον τάφο… Ένιωσα το αίμα μου να παγώνει. Ήθελα να βοηθήσω, αλλά ο φίλος μου και μια αστυνομικός με εμπόδισαν να το κάνω επειδή το λεωφορείο φλεγόταν και ήταν έτοιμο να εκραγεί».

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί το λεωφορείο έπεσε από τη γέφυρα

Εκτός από τους διασώστες και έναν ιερέα, στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος έσπευσε χθες και ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο.

«Το λεωφορείο ήταν γεμάτο από ανθρώπους που επέστρεφαν από τις δουλειές τους», γράφει η εφημερίδα «La Repubblica» επικαλούμενη δηλώσεις του δημάρχου της Βενετίας.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο «RaiNews», ο Μπρουνιάρο είπε χαρακτηριστικά: «Φαίνεται ότι το λεωφορείο μετέφερε μεταξύ άλλων και τουρίστες και κάποιους που έκαναν κάμπινγκ. Προφανώς υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί στο λεωφορείο, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Βρήκαμε κάποια ουκρανικά έγγραφα».

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι «οι σκέψεις της είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους».

«Είμαι σε στενή επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι για να παρακολουθήσω τις εξελίξεις αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.