ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Επικεφαλής του ΔΟΑΕ: «Φόβοι ότι το Ισραήλ θα βάλει στο στόχαστρο πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν»

Απηύθυνε έκκληση «για τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση»

Επικεφαλής του ΔΟΑΕ: «Φόβοι ότι το Ισραήλ θα βάλει στο στόχαστρο πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν»

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο το Ισραήλ να βάλει στο στόχαστρο πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, στις οποίες αναμένεται να ξαναρχίσουν επιθεωρήσεις σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου.

Να σημειωθεί πως χθες ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ στρατηγός Χερζί Χαλεβί διεμήνυσε πως θα υπάρξει ανταπόδοση μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, σε αντίποινα για τον αποδιδόμενο στην ισραηλινή αεροπορία βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό την 1η Απριλίου· κι αυτό παρότι απευθύνονται από πολλές πλευρές εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση καθώς εντείνεται ο φόβος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι σημείωσε πως η Τεχεράνη έκλεισε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της για «λόγους ασφαλείας».

Αν και επαναλειτούργησαν χθες, πρόσθεσε, επέλεξε να μη στείλει επιθεωρητές προτού «δούμε ότι η κατάσταση είναι απόλυτα ήρεμη». Στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο ο ισραηλινός στρατός να στοχοποιήσει ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ απάντησε «πάντα μας ανησυχεί αυτή η πιθανότητα» και απηύθυνε έκκληση «για τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Το Ιράν λέει πάγια πως το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας είναι αποκλειστικά πολιτικό και έχει ειρηνικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισραήλ και δυτικές δυνάμεις κατηγορούν την Τεχεράνη πως σκοπό έχει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.